09. 09. 2009. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
md5() iz PHP i MySQL
Da li je php md5 vraca ist sto i MySQL md5() funkcija?
da li ce isto da vrati PHP kôd:
Kôd:
mysql> SELECT md5('neki string'); Znam da nije isto kada je drugi charset, recimo md5('Čiča'); ali pretpostavljam da je sigurno ako se koriste samo [a-z0-9] karakteri?
09. 09. 2009. | #2 |
expert
Grand Master
|
ja nemam problema ni sa utf8
|
09. 09. 2009. | #3 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Ne sjecam se da sam imao problema izmedju PHP i MySQL md5() za UTF-8.
Mada, pretpostavljam da je bolje rjesenje sve raditi na PHP strani, jedna sumnja manje, a i lozinke ka SQL serveru idu enkriptovane. |
09. 09. 2009. | #4 |
član
Certified
|
sa obzirom da se md5 uvek dobija na isti nacin trebalo bi uvek da se dobije isto resenje...
isto kao i zira ja sve radim na php strani pa tako saljem sql-u |
09. 09. 2009. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Kao što rekoh, jednom sam imao problem pri prebacivanju baze na drugi server i sve što je bilo pod md5 nije više radilo, jednostavno je (za poznate stringove) i php i mysql vraćao drugačiji md5 od onog koji je sačuvan u bazi. Zašto i kako se to desilo nemam pojma, ali od tada sam jako oprezan sa tim.
09. 09. 2009. | #6 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Imao sam isti slucaj... Ne znam zasto se to desavalo...
10. 09. 2009. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja sam imao problema sa crypt() na razlicitim sistemima, ali md5() mi je uvek davao isti rezultat...
cak sam zapamtio prvih par cifara md5 passworda koji obicno koristim za testiranje, ono pogledam bazu i kao, aha, znaci to mi je sifra...