|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
14. 09. 2007. | #1 |
Miloš Spasić
Certified
|
WordPress Arhive po mesecima vracaju gresku 404
Pre odredjenog vremena resio sam da prebacim sajt sa jednog lose SEO optimizovanog cms-a na WordPress. On je po meni ubedljivo najbolji besplatan blog alat koji se lako može transformisati u šta god poželite zahvaljujuci ogromnom broju plugina i dodataka. Posto je sve to opste poznata stvar da ne tupim u prazno vec da predjem na stvar... Napravio sam temu, sve sredio podesio i onda prilikom testiranja sa ubacenim sadrzajem naisao sam na problem. Sve mi perfektno radi sem jedne stvari. Iz nekog meni za sada nepoznatog razloga kada izlistam Arhive po mesecima, linkovi izgledaju normalno ali ti linkovi vracaju gresku 404.
Naravno prekopao sam WordPress support forum i proguglao posteno ali bez rezultata, jednostavno ne mogu da nadjem uzrok problema niti resenje(mozda je resenje banalno ali def mi je ponestalo ideja i ne mogu do njega da dodjem). Verzija WordPress-a je 2.2.3 Da izlistam arhive koristio sam sledecu funkciju: Kôd:
<?php get_archives('monthly', '', 'html', '', '', false); ?> Kôd:
/%category%/%day%/%monthnum%/%year%/%postname%/ Kôd:
# BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress Kada se klikne na Arhivu - August 2006, link izgleda ovako: primer.com/08/2006/ - sto je normalno Medjutim kada se na njega klikne dobije se greska 404! Ako je neko imao slican problem ili mozda ima ideju kako da resim ovo, zahvalan sam unapred na svakom odgovoru. Poslednja izmena od Spale : 14. 09. 2007. u 21:31. |
15. 09. 2007. | #2 |
troll mode
Wrote a book
|
<?php wp_get_archives('type=monthly'); ?>
probaj ovaj kod za arhivu pa javi da vidimo sta nam je ciniti |
15. 09. 2007. | #3 |
Miloš Spasić
Certified
|
Testirano
Probao, nema nikakve razlike. Problem i dalje stoji.
|
15. 09. 2007. | #4 | |
...
Qualified
|
Citat:
Kôd:
/%category%/%postname%/ Takodje idi u apache config fajl,i skloni tarabu ispred LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so Restartuj apache i trebalo bi da radi Poslednja izmena od Veljko : 15. 09. 2007. u 00:57. |
|
15. 09. 2007. | #5 |
Miloš Spasić
Certified
|
Hvala na predlogu ali posto je u pitanju portal ja bas hocu da mi vesti budu po datumu sortirane. Namerno sam izabrao ovu strukturu permalinkova.
Sto se tice SEO, znam da je bolje da ima sto manje pod foldera od osnovne adrese sajta. Najbolja je varijanta: Kôd:
/%postname%/ Inace hvala jos jednom na predlogu. |
15. 09. 2007. | #6 | |
...
Qualified
|
Citat:
|
|
15. 09. 2007. | #7 |
Miloš Spasić
Certified
|
Problem je sto sam na shared hostingu i nemam pristup apache config fajlu, probacu da kontaktiram hosting provajdera da mi to odrade. Ako uspem javljam rezultate. Hvala na savetu.
|
15. 09. 2007. | #8 |
...
Qualified
|
a ja reko ti isprobavas na localu...
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
wordpress plugins | robi-bobi | Web aplikacije, web servisi i software | 8 | 19. 11. 2009. 23:58 |
Kako dobiti gresku kod poziva cli k-di | dinke | PHP | 5 | 05. 11. 2009. 12:35 |
Mutijezički wordpress | robi-bobi | Web aplikacije, web servisi i software | 9 | 27. 05. 2008. 19:17 |
wordpress | chux | Opušteno | 1 | 27. 01. 2007. 18:41 |
WordPress - SubMenu ? | blogowski | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 29. 08. 2006. 16:11 |