SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
11. 08. 2007. | #1 |
član
Na probnom radu
|
PostgreSQL
Da li moze neko da mi postuje uputstvo za instalaciju PostgreSQL-a?
dl-ovao sam postgresql-8.2.4.tar.bz2 Sha dalje? Chitao sam INSTALL i pokusavao da podesim gmake ali za sada bezuspesno. Odakle da dl-ujem pravu verziju? Pozdrav! |
11. 08. 2007. | #2 | |
133t
Master
|
Citat:
koji os?, koja verzija? ja sam bukvalno uvek uspevao ovako Kôd:
./configure gmake su gmake install adduser postgres mkdir /usr/local/pgsql/data chown postgres /usr/local/pgsql/data su - postgres /usr/local/pgsql/bin/initdb -D /usr/local/pgsql/data /usr/local/pgsql/bin/postgres -D /usr/local/pgsql/data >logfile 2>&1 & /usr/local/pgsql/bin/createdb test /usr/local/pgsql/bin/psql test (sto zahteva sve sto u imenu ima *make* i *libc* , kompletan spisak ) ako mozes, uvek je lakse da instaliras binarne verzije preko nekog apt-get ili yum-a ali to sve zavisi od tvoje platforme koju si zaboravio da pomenes. Poslednja izmena od kodi : 11. 08. 2007. u 21:56. |
|
11. 08. 2007. | #3 |
član
Na probnom radu
|
Win XP
|
11. 08. 2007. | #4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
http://www.postgresql.org/ftp/binary/v8.2.4/win32/
To ti je binary verzija za Win, nema petljanja sa kompajliranjem.
11. 08. 2007. | #5 |
133t
Master
|
i tako....
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
C# + PostgreSQL | *mile* | Programiranje | 0 | 20. 03. 2007. 05:25 |
PostgreSQL: Tables partioning | karas | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 0 | 05. 07. 2006. 15:50 |