Komunikacije VOIP (Voice Over IP), handheld, Instant Mesengers, protokoli, P2P...ICQ, Jabber, MSN, ... |
Pogledajte rezultate glasanja: Da li je vreme za organizovanje VoIP provajdera u SCG? | |||
Da! | 9 | 81,82% | |
Da, ali time treba da se bavi Telekom ili drzava | 1 | 9,09% | |
Da, ali jos nije vreme | 1 | 9,09% | |
Ne | 0 | 0% | |
Glasači: 11. Ne možete glasati ovde |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 11. 2005. | #1 |
Moderator
Qualified
|
YU TLD za VoIP??
Dobri ljudi,
Sta mislite o ovoj ideji? Ima li nekoga ko bi se rado ukljucio u ovu pricu? Jasno mi je da drzava tesko da ce da dozvoli ovako nesto (ili ce da dozvoli ali ne i da finansira) ali mislim da bismo na principima funkcionisanja samog Interneta i Radio-Amatera mogli svasta da naucimo. Sad jeste da sam nabacao mozda bez veze ovo - ali gledacu u skorije vreme da elaboriram. Zapravo vec i naslov je dat pomalo loshe, ali mislim da znate na sta ciljam!
Train yourself to let go of everything you are afraid to loose. BLOG? http://www.dejankurel.info/blog Poslednja izmena od dkurel : 22. 11. 2005. u 22:56. |
23. 11. 2005. | #2 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Do nedavno ekskluzivna prava na VoIP imao je Telekom, a sada je sve na Republičkoj agenciji za telekomunikacije. A stav telekoma je jasan (sa 4 sajma medija u Novom Sadu 5.marta o.g.):
Citat:
.................................. Kompjuterski e-zine Personal magazin .................................. Blogovi Svakodnevnica Auto blog Poslednja izmena od Goran Aničić : 23. 11. 2005. u 00:59. |
|
23. 11. 2005. | #3 | |
old school
Professional
|
Citat:
|
|
23. 11. 2005. | #4 |
Moderator
Qualified
|
Uzas!
Iako sam misljenja da ovakva situacija jednostavno odgovara nekome ko je pozvan da kaze sta su ''drzavni interesi'' pa nam nema mnogo spasa... Covek koji je izjavio onako nesto u ime Telekoma samo je pokazao koliko nema smisla za biznis i koliko je Telekom nespreman za konkurenciju. Naravno, to je i za ocekivati od firme u kojoj, verujem, bar 50% njih radi jako malo ili nista i koja ce neumitnom pojavom konkurencije jednostavno morati da se rasparca (nece nestati) na manje i rentabilnije firme. Interesantna je prica oko ''Bell Canada'' za koji sam cuo da je i posle pojave malih telekom operatera jednostavno nastavio da drzi najveci deo trzista (sto je i normalno). Razlozi - najvise inertnost potrosaca koja je ovom gigantu dala dovoljno vremena da uz budzet koji ima stigne konkurenciju! Mali provajderi su, naravno, takodje dobili svoj (mali) deo trzista i svi srecni! Ne vidim razloga da tako ne bude i ovde, osim u mentalitetu ljudi koji su na vodecim pozicijama u Telekomu i kojima se ne rastaje od nesumnjivo ogromne kolicine novca koju dobijaju. Razumem, ali ne odobravam.
24. 11. 2005. | #5 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Vrlo zanimljiv i rečit primer našeg suseda Hrvatske, naravno nakon oslobađanja monopolostičkih stega
Citat:
Ko je u prilici da prati kanale Hrvatske televizije, u prilici je da vidi dokle sežu ponude telekom provajdera i koliko su od ovoga profitirali krajnji potrošači, te koliko se podigao nivo kvaliteta usluga.
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
RATEL i VoIP | dkurel | Komunikacije | 4 | 16. 06. 2006. 15:26 |
VOIP - Voice Over IP | STELLANOVA | Komunikacije | 12 | 22. 11. 2005. 22:45 |
VOIP uskoro kriptovan! | STELLANOVA | Komunikacije | 7 | 21. 08. 2005. 05:15 |
Voip - How To - 1 | STELLANOVA | Komunikacije | 2 | 09. 06. 2005. 17:55 |