|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 12. 2006. | #1 |
profesionalac
Professional
|
Anti-Leech rjesenje - Temporary download links
Poz,
Potrebno mi je neko rjesenje za temporary download linkove, znaci pozivom na skriptu ona generise neki temporary link tako da je spreceno neko hot-linkovanje i nezeljeni download... Ja sam uspio da napravim neko djelomicno rjesenje sa symlink - fukncijom iz php-a ali mi stvara ogromne probleme kod permisija. Pa me interesuje da li se neko susretao sa ovim ili radio nesto slicno? unaprijed hvala Bojan
25. 12. 2006. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ja nisam radio, ali ne bi trebalo da bude neki problem.
Direktorijum u kome držiš fajlove nije dostupan direktno preko veba, već koristiš php skriptu koja uradi proveru i zatim poziv readfile()... Proveru možeš da radiš tako što generišeš random "tickete" koje pamtiš u bazu zajedno sa njihovim expiration date-om, koje posle korisnici prosleđuju kao query parametre. Ako ne želiš da koristiš bazu, možeš koristiti fajl sistem ili, na kraju krajeva, ukodirati datum u ticket. Sve se to lepo može začiniti sa url rewritingom i output-type headerom (u zavisnosti od tipa fajla)... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Cache rjesenje ... | Zizi | PHP | 2 | 17. 06. 2009. 23:48 |
Gmail Temporary Error 502 | mileusna | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 12. 08. 2008. 22:36 |
Opterecenje servera - Geo Ip skripta - Koje je najbolje rjesenje? | bokacbl | PHP | 12 | 08. 04. 2006. 17:28 |
Anti XSS funkcija? | ivanhoe | PHP | 2 | 31. 01. 2006. 02:02 |