(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Na primer, dobijem poruku o grešci
Kôd:
Line:46 Char:5 Code:0 Error:Object doesn't support this property or method Što će reći da IE napravi neku lepu internu reprezentaciju stranice i daje lociranje u skladu s tim ... blago meni, uglavnom uspevam da nađem šta mu se ne sviđa u relativno kratkom intervalu, ali ponekad se baš zalomi (evo me sada :-))) Zaista - postoji li neka alatka za IE analogna Javascript Console u FF recimo - jer to je ono što mi je taman dovoljno za rad - samo lociranje problema, ne treba mi nikakva dodatna pamet, nisam se baš okoristio raznim developer toolbarima i sličnim pametima (ipak malo DOM Inspector koristim, ali ne za debug). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
![]() |
#3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Fora je sto IE racuna linije onako kako ih parsuje. Ako imas externi JS, onda on doda broj linija tog JS na broj linija html, pa se desi da napise da je greska u 46 liniji a ti imas samo 18. Ja nisam nasao pametno resenje za ovo, najpametnije mi je bilo da batalim IE komplet.
![]() |
#4 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]()
![]() |
#5 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Heh, zanimljivo ... da se okanem JS za IE ;-) ... kanda je varijanta rad bez eksternih fajlova dok ne profunkcioniše ... ipak on pokazuje gde je uspeo da nađe ono za šta se buni :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() u instalaciji Office-a imas i lep JS debbuger, i onda samo treba podesiti u Advanced options u IE da te pita za svaku gresku da li zelis da je debugujes, kliknes yes, otvori se debuger i u vecini slucajeva ti markira liniju na kojoj je pukao. Doduse nije bas previse pametan, desava se ponekad da kaze da ne moze da pokaze source koji izaziva gresku.
Ja za IE prefereiram debug sa alertima, tu nema greske..
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako otkriti kako je neko provalio u sajt | Aleksandar.Ilic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 41 | 21. 03. 2008. 22:45 |