|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 11. 2007. | #1 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Kojim danom slati/šaljete newsletter?
Kojim danom šaljene nedeljne newslettere i o kom tipu sajta se radi?
Ja sam do sada imao praksu da šaljem nedeljom ili ponedeljkom, ali pre svega zato što je meni tada odgovaralo...
28. 11. 2007. | #2 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Zavisi od ciljne publike, za opstu populaciju su vikend i ponedjeljak je najgori termini
|
"Hvala" zira za poruku: |
28. 11. 2007. | #3 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Ponedeljak je za sve najgori termin
Konkretno imam dve ciljne grupe srednjoškolci + studenti (muškarci) i za drugi newsletter studenti i nezaposleni (mešano muško-ženski).
Kotler je bio u pravu. Ko radi srcem nema konkurenciju. Poslednja izmena od pcigre : 28. 11. 2007. u 21:38. |
28. 11. 2007. | #4 |
Igor Marinović
Expert
|
Sve zavisi o kakvom se newsletteru radi.
Mi radimo i odrzavamo sistem u Madjarskoj koji salje bas dosta newslettera, nekada i do 1.000.000 dnevno. Program za bioskop se salje cetvrtkom ujutro (jer se cetvrtkom menja program u bioskopima), putovanja petkom, o automobilima sporadicno, o popustima i akcijama u lancu hipermarketa cetvrtkom, itd, itd. Zbog ovolike kolicine mailova potreban je raspored kada se sta salje. Dobro je naviknuti publiku na ustaljen ritam, ako se radi o nedeljnom newsletteru. Slazem se da nedelja/ponedeljak ujutro nije dobar dan za slanje newslettera. Bitno! Obratite paznju na bounce back pisma, adrese su kratkorocnije nego sto mislite.
28. 11. 2007. | #5 | |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Citat:
Trenutno svaki put radim penzionerski... Sve vraćeno, obrišem ručno ono što je prvi put vraćeno zbog prepunog sandučeta, pa extrakujem mailove, pravim upit i brišem iz baze... Ali je ovo prilično divljačka procedura. ps. nema se para za specijalizovane sisteme koji ovu funkciju imaju ugrađenu.
28. 11. 2007. | #6 |
Igor Marinović
Expert
|
Najlakse je napraviti programce koje parsira log file od mail servera, ako imas pristup log fileu.
Treba biti oprezan, jer neki lose iskonfigurisani mail serveri znaju da vrate 5.X.X gresku a da nije u pitanju Permanent failure. Inace, bounce back e-mailova su smejurija naspram bounce backova kada se salje pismo obicnom postom. Prisustvovao sam bounce backu jedne velike kampanje: dzakovima su unosili unutra neurucenu postu.
29. 11. 2007. | #7 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
|
"Hvala" ppavlovic za poruku: |
30. 11. 2007. | #8 |
član
Na probnom radu
|
Uglavnom najbolji odziv imamo sredom/četvrtkom, ponedeljak je zaista očajan dan za newslettere jer su korisnici prenatrpani raznim drugim vikend-mailovima i newsletterima.
30. 11. 2007. | #9 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Ostaje mi onda da vidim da pratim klikove na linkovima i da menjam dane između utorka i petka.
03. 12. 2007. | #10 |
član
Na probnom radu
|
Izbegavaj petak, ljudi jedva čekaju da pobegnu s posla
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Html newsletter | Eniac | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 12 | 17. 11. 2008. 19:21 |
newsletter skripta | Mitrović Srđan | PHP | 5 | 17. 07. 2008. 23:45 |
Kako napraviti projekat kojim se aplicira na razne fondove.. | hilarious | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 3 | 10. 07. 2008. 00:15 |
Kojim tempom pisete blog | Alchemist | Sva početnička pitanja | 14 | 02. 02. 2008. 22:19 |