![]() |
#1 |
expert
Grand Master
|
![]() Pratim sve teme na DPT
kad vidim rec 'region' obicno krenem da pisem odgovor jer je cesto recenica u kojoj se nalazi ova rec netacna ![]() (ne stignem do odgovora jer nekako ne osecam da je pravo mesto za taj odgovor u temi gde su ljudi stavili URL i cekaju neke /kvalitetnije/ kritike) dakle: "prvi sajt u regionu" "najveci sajt u regionu" "ovo ono u regionu" ![]() region je geografski pojam susedna zemlja drzave Srbije je Bugarska, koja sticajem nekih okolnosti ima tu i tamo poneki sajt, koji je "prviji" od nekog gorenavedenog ovo se isto odnosi i za 'na Balkanu' - takodje cesto korisveno kao sinonim 'regiona' da pojasnim: meni niti iz dzepa niti u dzep, t.j. ne smeta meni nego vi ne pisete tacno ![]() znam da je ovo korektno donekle, ali ustvari ono sto ljudi uglavnom misle kad kazu region jeste ex-yu ili prostor dokle se prostire srpsko(-hrvatski) jezik. ali bi bilo pravilnije i da tako kazu toliko od mene P.S. tema je namerno postavljena u Caskanje, mali i (nadam se) interesantan chit-chat Poslednja izmena od robi-bobi : 28. 04. 2009. u 18:05. |
![]() |
![]() |
|
|