|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 | |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Izašao tekst na B92:
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Slazem se, cifra od 70m je smesna i maltene napamet znamo firme koje dostizu i prestizu tu cifru.
![]() |
#4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Bolje vas nasli
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" Dzordz za poruku: |
![]() |
#5 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 24.01.2007
Hvala: 1
802 "Hvala" u 15 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja prodajem softwer (shareware) preko mog sajta i zarada je sada oko 600-700 evra mesecno, sa tim sto bude nekad i oko 300.
Sa tom zaradom ne isplati mi se da otvaram firmu, jer sumnjam i da bi opstala vise od pola godine zbog svih taksi koje bih morao da platim. Medjutim poceo sam da radim za platu kod jednog stranca (naravno preko interneta kao freelancer) i sada kada su ukupna primanja veca - ne znam sta da radim i kako/da li treba da platim porez nakon svake uplate. Da li bi bilo pametno da otvaram firmu jer i dalje cu da radim na mom softweru. To sto radim za tog stranca nije na neograniceno i moze da traje nekoliko meseci (dok se projekat ne zavrsi). Kada sam u srecna vremena pre 5 godina probio onaj limit od (tada) 10,000 evra preko advokata sam podneo prijavu za porez na dohodak i iz poreske su me zvali da me pitaju sto sam uopste podnosio tu prijavu (?). Nije mi bilo nista jasno i bio sam srecan ![]() Kada mi stigne uplata sa ShareIt-a u banku, iz banke mi kazu da je to plata i da ne moram da placam proviziju banci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Staro pravilo divljeg zapada: Dokle god možeš raditi na divlje, radi tako...
Muvaj kako god znaš, otvori offshore kompaniju, nabavi kartice i plaćaj njima bez da se 'vataš za ulazna vrata banke, pošte, države... Samo svoje govance izbaci u Srpsku rijeku... Ništa drugo ova država ne zaslužuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
član
Certified
802 "Hvala" u 15 poruka
![]() Eh da ShareIt posluje sa Payoneer-om koji ima svoje MasterCard kartice
![]() Medjutim ovako moram sve preko banke i wire transfera. Moracu definitivno ovih dana da se raspitam sta dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Ima toga po forumu pa pogledaj, ukratko, ako ćemo po slovu zakona dužan si da prijaviš svaki takav honorar iz inostranstva i da na njega platiš porez, pa ako je suma neto prihoda u godini veća od 10.000 EUR onda plaćaš i taj dodatni porez. Dakle ako si underground, onda si underground 100% ne može tako mešano. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
član
Certified
802 "Hvala" u 15 poruka
![]() Mislim da poreska uprava ima tacan iznos priliva na moj racun. Banka je duzna da svaku uplatu prosledi.
Moguce da posto sam bio na granici tog dodatnog poreza da i nisam trebao da ga platim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |