Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
lelemud
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 11.09.2010
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Evo pre dva dana sam odjednom uvideo pad poseta na svom Web sajtu. Pretrazivanjem koda video sam da ima izmena samo u google verification codu i google analytics codu, tvrdim da jedino ja znam lozinku za pristup servera ali i to je manje vazno koliko to da je neko upao na moj Google Webmaster tool i kreirao sebe kao user-a, kreirao google verification code i postavio to na site.
Kako je to moguce da na google webmaster dodje neko i kreira sebe na vasem nalogu ? I pritom zasto zbog izmenjenog google verification coda na index-u sajta dolazi do brisanja sajta iz indexa i pada poseta ? Sajt je : http://www.svetnamestaja.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 03.01.2006
Hvala: 7
9 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Da li koristis "dvosmernu" zastitu?
Vidim da spominjes verification code, al reko aj da pitam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lelemud
Na probnom radu
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() U kom smislu dvosmernu zastitu ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() U smislu da ti dođe code preko SMS svaki put kad se loguješ, koji moraš da ukucaš, pored šifre. Tako iako ti neko zna šifru ne može ući ako nema mobilni tvoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lelemud
Na probnom radu
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Naravno da koristim tu opciju. Samo mi nije jasno kako je i preko toga neko uspeo da se uloguje !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
novi član
Na probnom radu
|
![]() Public wireless?
Jos ako se druzis sa konkurencijom... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lelemud
Na probnom radu
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Ne koristim public wireless za pristup tom google nalogu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Meni ovde nisu jasne neke stvari...upao ti je neko na G account i kreirao novog usera na webmaster tools. Sa kojim mailom se kreirao i pod kojim imenom? Ima li to nekog smisla ili deluje kao neki bot. Promenio je verifikacioni kod na tvom sajtu...znaci ima pristup tvom serveru ili nalogu. I ti kazes da to i nije bitno!? Brine te samo probijanje Google accounta.
Na kraju...koja je tu logika, sto bi to neko radio i koji je motiv. Mislim, ako neko ima vec pristup i hoce da te boli glava, logicnije mi je da ti pobrise ceo sajt nego da se bavi SEO failovima. Ako samo ti imas pristup sajtu, u logovima bi u admin delu trebao naci uljeza. Iz tvog gornjeg posta rekao bi da imas vise google naloga? Da nisu tu nesto pomesao vezano za webmastering?
![]() |
#9 | |
lelemud
Na probnom radu
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Citat:
Pazi, imam jedan google nalog licni koji koristim za mail, google adsense, webmaster i analytics. Drugi nalog je onaj koji koristim za firmu za slanje faktura i ne mesam ta dva naloga. Elem, zasto bi se neko zezao sa SEO stvarima to i jeste ono o cemu razmisljam a ima dosta razloga. Sto je tice usera koji se kreirao evo Copy/Paste iz google accounta: 2 days ago 12/12/11 9:45:55 AM UTC freesender2009@gmail.com Verification succeeded. Meta tag Tog momenta su mi posete pale za celih 700-900 dnevno i alexa cini mi se podosta. Sto se pristupa sajtu tice to imam samo ja i lozinku menjam s'vremena na vreme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Znas pnu foru da mailovi koji stizu na marko.markovic@gmail.com stizu i na markomarkovic@gmail.com - ako je taj mail aktivan. Tako je neko mogo da ti cita mailove - bez upradanja. Nisam siguran da li je obrnuto tacno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|