SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Pošto mi se sprema promena hosta (Goran zna o čemu pričam) naleteo sam na sledeći problem. Kada sam eksportovao svoju bazu na postojećem hostu, probao sam da je importujem na localhost (XAMPP server), čisto da se upoznam sa procesom pošto ga ranije nisam obavljao, desi mi se to da se characterset pojebe totalno.
U pitanju je baza moje instalacije Textpatterna i znaimljivo mi je to što svaki sledeći unos ne prihvata naše karaktere, nego nastavlja da cepa upitnike. Kod eksporta baze nisam (barem mislim da nisam) imao opciju izbora enkodinga baze, ali je sama baza u latin1. Pri importu sam probao i latin1, latin2 i utf sa istim rezultatima. Da li neko zna u čemu je problem i kako se rešava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Ostavi kod dump-a kao zip, ili ga stavi na www.pastebin.com ako nije prevelik pa ću pogledati.
Značilo bi mi ako mi kažeš koje su verzije i enkodinzi remote i local MySQL servera.
![]() |
#3 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() vrlo moguce da ti se razlikuju verzije mysql servera (najverovatnije da kod kuce imas 4.1.x a na hostu 4.0.x). ja licno nisam imao problema sa charset podrskom, mada je ta podrska bolja u 4.1 nego u 4.0. koji charset koriste char polja u tabelama?
![]() |
#4 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() jedan je 4.1.3 valjda a drugi je 4.1.0. Nego čačkao sam nešto po textpatternu i tu se kolju charsetovi. trebalo bi da se ili poklapaju ili da jedan od njih bude utf8.
Evo i članka koji sam našao na temu: http://wion.com/journal/moving-a-liv...a-local-server mada on ne objašnjava kako da ispravim to. Pretpostavljam da je u samoj bazi problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Upravo je to i bio problem zextra - ja sam to rešavao sledećim hackom.
1. Uvezem dump 2. Izvezem samo strukturu. 3. Izmenim originalni dump tamo gde treba i to radi. Naravno, ne bi bilo loše da je sama baza u koju uvoziš tabele (čak je veoma poželjno) bude i sama utf-8 enkodirana. PS: Kako uvoziš dump? Ako je preko phpmyadmin, da li si ga podesio da on sam koristi utf-8 kao default enkoding konekcije?
![]() |
#6 | |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Ja sam tvoj dump uvezao bez problema, vidim sva naša slova. Jesi li siguran da je problem do baze, a ne softvera koji njoj pristupa?
Nego, što imaš toliki broj html entiteta u bazi? PS: Sad sam nešto gledao - imaš prilično "debelu" bazu ![]()
Python Ambassador of Serbia Poslednja izmena od Petar Marić : 14. 12. 2005. u 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Pojma nemam, nijesam ništa "čačkao", to je textpatternova baza.
Pihhh, sad imaš privatno moj blog ![]() Uvozim ga kroz PHPMyAdmin, odem na SQL>dam lokaciju .txt fajla, kažem da je gzippovan, postavim encoding na utf i on mi napravi haos. Može biti da je do XAMPPa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.08.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Dragane jesi uspio rjesiti ovaj problem? imam slican..doma mi je bilo sve OK al kad sam uplodovala stranicu umjesto nasih slova pojve se ?. ustvari umjesto č.š je ok
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Imao sam taj problem, ali je nekim cudom nestao. Goran i ja smo nesto cackali, i niko nije nista uradio u sustini i svi karakteri su odjednom bili prikazani kako treba, ja sam samo malo procackao encoding u configu textpatterna (promenio, uploadovao, ucitao stranicu, vratio na staro, uploadovao, ucitao stranicu i sve je bilo ok.).
Od tada sam vise puta radio export/import baze, ali je sve bilo ok, mislim da je problem pravila verzija TXPa 4.0.2, od kako samo upgradeovao na 4.0.3 nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zastita mySQL baze | SadClown | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 5 | 21. 10. 2007. 21:38 |
Brisanje većeg broja slogova iz MySQL baze | Dragi Tata | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 14 | 22. 04. 2007. 16:46 |
dump MySQL baze, ali na siguran nacin..? | dootzky | PHP | 9 | 09. 01. 2007. 10:51 |
Čime testirate MySQL baze? | dee | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 7 | 10. 10. 2006. 23:48 |
MySQL import - više upita iz fajla ili stringa | Ilija Studen | PHP | 6 | 09. 07. 2006. 16:07 |