|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Evo samo da prijavim anegdotu koju sam upravo proživeo ... Elem, radim neki wizard-like formular pa sam u tag formulara stavio i čuveni enctype="multipart/form-data", čisto zato što u nekom tamo kasnijem koraku stoje i neka upload polja ...
I - ajde rutinski da odradim kontrolu i u IE - i odjednom sasvim nepredviđeno ponašanje jer uviđam da među postovanim podacima nema prve promenljive ... da ne opisujem dalje muke i čupanje kose, drago mi je da sam ulovio šta mu smeta, bagovito đubre, utrpao mi je promenljivu negde u boundary, nigde prijave greške, sve regularno ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Imao sam taj problem pre nekog vremena. Manifestuje se kada pokusas da ukucas non ascii input u nekom od polja (npr. cirilicu), a da ti encoding stranice nije utf-8. Sad se ne secam tacno kako da reprodukujem bug, ali mi se od tada nije pojavljivao.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Dejan Katašić
Wrote a book
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() ... evo, nastavak sledi ... pošto sam dakle odlučio da izbacim problematični enctype iz taga, rekoh - ubaciću ga klijentskim skriptovanjem kada mi zatreba ...
Ali, IE je neprevariv browser, opet šalje kako mu volja a ne kako modifukujem objekte na stranici - gotova priča, važno je da uspe da pojede vreme (ako ne proveriš sve do detalja, mislim, a, kako znati da prolaze i najbanalnije stvari? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() OT: Svakog dana slusam o mukama sa IE, takodje se i srecem sa istim ... I onda mi padne napamet da li je kriv IE ili mi ? Mislim IE je vodeci browser na svetu, zar ne ? Samim tim on postavlja standarde i mi moramo da ih postujemo. To znaci da to nisu bagovi nego normalne stvari koje mi ne znamo zato sto koristimo druge browere koji su pored toga sto nemaju ove IE bagove tj normalne stvari jos i puni drugih bagova ...
Ili sam se samo istripovao ... :p
![]() |
#5 |
Dejan Katašić
Wrote a book
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Drago mi je samo što smo ipak uspeli da se dogovorimo ... da on radi šta ja želim (... do sledeće prilike :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Firefox i pamcenje preselektovanih opcija u formularu | ppavlovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 8 | 20. 01. 2007. 14:09 |