Linkovi Linkovi do interesantnih sadržaja. NO SPAM! Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ako je osnova za slaganje grafikona broj linija koda PHP prednjači jer je jezik u kome je potrebno znatno više pisati da bi se dobio isti efekat kao u recimo Pythonu i Rubyju.
Istina je da je PHP trenutno najrasprostranjeniji, ali ovi grafici nemaju smisla zbog razlike među jezicima gde se u nekim slučajevima sa mnogo manje koda postiže znatno bolji efekat.
![]() |
#3 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Ja sam nekako stekao utisak da je situacija upravo obrnuta. Ne sadrži li PHP poveći broj "gotovih" funkcija ubačenih u sam jezik, tipa: za povezivanje sa tom i tom bazom, ima ta i ta funkcija, npr. mysql_connect()? Uvek mi je izgledalo kao da je PHP krcat takvim "prečicama" za najčešće korišćene stvari (koje su potrebne za pravljenje sajtova).
![]() |
![]() |
#4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() PHP ima dosta gotovih funkcija i biblioteka, ali na to se više može gledati kao na standardnu biblioteku nego kao na nekakve prečice... Zbog svoje stroge sintakse količina kodu koju moraš da napišeš je daleko veća nego kod recimo Pythona i Rubyja (a posebno Rubyja).
Evo ga jedan relativno jednostavan kontroler pisan u Rubyju (iz realnog projekta) čisto da imaš jedan primer koda. Primeti koliko se stvari NE piše i šta sve nije obavezno. C-oliki jezici su krajnje nezgrapni u poređenju sa ovim. Kôd:
class NoteController < ApplicationController model :user before_filter :login_required layout "standard" def index @all_notes = @user.notes @page_title = "TRACKS::All notes" end def show @note = check_user_return_note @page_title = "TRACKS::Note " + @note.id.to_s end # Add a new note to this project # def add note = @user.notes.build note.attributes = @params["new_note"] if note.save render_partial 'notes_summary', note else render_text "" end end def delete note = check_user_return_note if note.destroy render_text "" else flash["warning"] = "Couldn't delete note \"#{note.id.to_s}\"" render_text "" end end def update note = check_user_return_note note.attributes = @params["note"] if note.save render_partial 'notes', note else flash["warning"] = "Couldn't update note \"#{note.id.to_s}\"" render_text "" end end protected def check_user_return_note note = Note.find_by_id( @params['id'] ) if @user == note.user return note else render_text "" end end end
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 13. 11. 2006. u 20:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Pa sad.. nešto ne vidim, odnosno možda i ne znam šta da gledam?
Ovaj, public static void blabla() ili def blabla se broji jednako, pošto brojimo linije, a ne broj reči. Osim toga, PHP je malo "lakši" po tom pitanju od C# i Jave. Jedino što se sećam, a nisam siguran da je prisutno ovde gore, mislim da Ruby ima neku finu foru za članove podatke klase, tj. da ne moraju eksplicitno da se deklarišu, valjda. To onda može da skrati kod.. Inače, Ruby se i meni sviđa :-)
![]() |
#6 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Generalno sam sumnjičav prema ovakvim statistikama i njihovim zaključcima i to ne bez dobrog razloga.
![]()
Python Ambassador of Serbia Poslednja izmena od Petar Marić : 13. 11. 2006. u 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jel ovo nezvanicno (upak) otvoren advocacy ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() moram da priznam da je ovo jedna od najzabavnijih "analiza" koje sam video u poslednje vreme.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat: