Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Goran Aleksic
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.07.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() ![]() ne znam sta mu to ne radim sto sam mu radio ranije, scite nece da mi prikazuje nasa slova. ako ga neko ima pod linuxom a u njemu moze da koristi nase karaktere, zanimalo bi me podesavanje. Kôd:
character.set=238 code.page=65001 output.code.page=65001 LC_CTYPE=en_US.UTF-8
Poslednja izmena od galeksic : 29. 07. 2006. u 23:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() e ovo i mene zanima, doduse pod windowsom... nikako da ga nateram da radi sa UTF-8 fajlovima (to jest radi on lepo, ali ne prikazuje nase karaktere)
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Meni ovako radi pod Windowsom:
Kôd:
# Internationalisation # Japanese input code page 932 and ShiftJIS character set 128 #code.page=932 #character.set=128 # Unicode code.page=65001 #code.page=0 character.set=204 # Required for Unicode to work on GTK+: #LC_CTYPE=en_US.UTF-8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Goran Aleksic
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.07.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() da pod windowsima i meni radi odlicno. ja imam samo
Citat:
ako nekom ikad zatreba, evo stavio sam svoju win32 konfiguraciju na: http://goran.aleksic.org/projects/fi...citeconffiles/ a pod linuxom sam nesto kao uspeo. naime font moze da se referencira kao !Sans ili !Courier pa ga onda valjda gtk preko panga prikazuje. ja sam mislio da je taj pango neki mp3 plejer bmlga... ![]() ovo sa pangom radi al ne da je ruzno... mrljavo... ovo ko u redhatu 6.2... kad mu navedem normalno courier onda prikazuje kockice i kojesta. ali pise ispravno. jer kad to iskopriram i iz klipborda pustim negde vidim da je to ono sto treba. i dusevnu bol mi nanosi secanje da sam u jednom trenutku juce imao skoro zadovoljavajuce stanje, al ne secam se i ne mogu da rekonstruisem sta sam tada i kako imao podeseno. latinicni karakteri su se prikazivali a cirilica ne.
Poslednja izmena od galeksic : 29. 07. 2006. u 23:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Meni radi i pod linuxom, piše i čita ćirilicu i latinicu kako treba. Nisam menjao fontove. Ako hoćeš, poslaću ti kompletan fajl sa podešavanjima, ali uglavnom je sve što se razlikuje od defaulta u ovom kodu:
Kôd:
# Internationalisation # Japanese input code page 932 and ShiftJIS character set 128 #code.page=932 #character.set=128 # Unicode code.page=65001 #code.page=0 character.set=204 # Required for Unicode to work on GTK+: LC_CTYPE=sr_YU.UTF-8 |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|