Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Ne znam gde da turim ovu temu, pa ako sam omanuo nek se pobrine ko treba
![]() Radi se o sledecem, treba mi informacija koji IP opsezi pripadaju kojim domacim provajderima, odnosno, preciznije, trebaju mi IP opsezi koje provajderi dodeljuju svojim korisnicima. Ovomi treba radi lakse identifikacije sa kog je provajdera koji korisnik. Imam neku listu koju sam sam pravio, rucno, ali je premala i kao takva nije korisna.
![]() |
#2 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() www.ripe.net - uzmi jednu adresu od provajdera i dobices njihov AS a onda iz AS-a mozes da izvuces i IP opsege.
Mada neki provajderi imaju i po 2 AS-a. Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ali nije bas to merodovno , recimo neki su tu ,neki se identifikuju i dalje kao Telekom ....
![]() |
#4 | |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#5 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.11.2006
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Hm, pa ne znam da li ikako mozes lako da dodjes to toga da bas to po provajderima rascesljavas. Slazem se da je mukotrpan posao ali ti nema druge. Mozes da probas i preko GeoIP baze pa da izvuces sve IP adrese iz Srbije. Pa onda deli po provajderima. I kad sve to spakujes mogao bi da postujes ovde
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() A da trazis od provajdera? Zovnes jednog po jednog i pitas, ne vidim zasto bi to bila neka tajna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
majstor
Wrote a book
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Otrpiliek tako...
Moz anije losa ova ideja da se uzme GeoIP baza, da se iz nej izvade svi slogovi koji pripadaju Srbiji pa da se onda precesljava i razvstava po opsezima IP adresa koji se dobiju preko WhoIs. Verovatno bi to cak moglo i da se autoamtizuje...
![]() |
#9 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ako nije tajna, šta će ti sve to?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Treba mi sa neku moju internu aplikaciju na lokalnoj mrezi, ali mislim d abi imalo prilicno lepu primenu i u onoj antispam prici.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|