e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
Pogledajte rezultate glasanja: Koliko naplacujete po satu? | |||
$5 do $10 |
![]() ![]() ![]() |
5 | 38,46% |
$10 do $15 |
![]() ![]() ![]() |
5 | 38,46% |
$15 do $25 |
![]() ![]() ![]() |
4 | 30,77% |
$25 do $35 |
![]() ![]() ![]() |
1 | 7,69% |
$35+ |
![]() ![]() ![]() |
1 | 7,69% |
Glasanje sa više opcija. Glasači: 13. Ne možete glasati ovde |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Milos Matovic
Qualified
Datum učlanjenja: 29.05.2007
Hvala: 15
11 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Vecita dilema, koliko naplatiti klijentu za odredjenu uslugu? Da pojednostavim, koliko naplacujete konkretno za recimo design, a koliko za programiranje, database design, project planning, etc... (po satu)?
Predpostavljam da vecina ljudi/firmi naplacuje po projektu ali opet ta cena je formirana na osnovu neke satnice, u slucaju firmi/agencija:
Da li imate razlicite satnice za domace i strane klijente? Da li naplacujete (racunate) vreme utroseno na planiranje, sastanke/chat/razgovor, etc... i po kojoj ceni? S obzirom da dosta ljudi na DPT-u poseduje firme/agencije, postavicu poll kako bi se sacuvala anonimnost/poslovna tajna (koliko toliko) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
old school
Professional
|
![]()
Blog: Baze podataka ------------------------ Oracle OCP DBA Oracle OCE SQL Expert Oracle OCP Developer Certified MySQL DBA Poslednja izmena od Dejan Topalovic : 26. 06. 2007. u 23:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Milos Matovic
Qualified
11 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() EDIT: Procitao ceo thread ali je tema otisla skroz off-topic. Zamolio bih sve koji ce postovati da se drze teme a ne jahti/kola/riba/etc... ![]() Poslednja izmena od teknoledge : 27. 06. 2007. u 00:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Milos Matovic
Qualified
11 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Ajd' da pocnem prvi...
Jako malo posla sam imao sa domacim klijentima (citaj jedan) tako da bas nisam merodavan ste strane ali sam "uspeo" da naplatim 2k EUR za sajt za koji mi je trebalo efektivno oko 15 dana da zavrsim. Work scope: design, custom CMS, XHTML/CSS coding, etc... sto dodje oko 16.5 EUR / h. Sto se tiche stranih klijenata, najvise sto sam naplatio za jedan site je $5k ali u etapama (site, dorade, dorade...), efektivno oko 45 dana... oko ~$14 / h (dolara). Iz ovoga ispadne da sam vise "zaklao" domaceg klijenta nego stranog ![]() Ovo je sve bilo dok sam radio kao freelancer. E sad posto sam otvorio firmu i zaposljavam ljude, kolika bi trebalo da bude profitna margina (%) na pomenute cifre (usually)? Kad se odbiju svi troskovi, etc... mislim da je 25% profita ok ? |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko naplatiti? | Tane | Sva početnička pitanja | 4 | 01. 03. 2008. 07:11 |
Opušteno? Koliko ste opušteni? | bluesman | Opušteno | 19 | 14. 12. 2007. 18:49 |
Koliko ovo vredi? | sirNemanjapro | Web design, Layout, User Interface | 10 | 16. 06. 2006. 22:50 |
Kako naplacujete ? | [nq] | e-Business | 27 | 11. 03. 2006. 02:53 |