|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Klijentu je neko uleteo na server i pocistio ga, skroz. Biseri su redovno pravili backup sajtova i cuvali na tom istom serveru (no comment). Tri sajta sam radio ja, a imam na kompu sve sto sam ikad napravio, manje/vise up-to-date sto se tice samih aplikacija, dok su baze podataka uglavnom ili sa test podacima, ili sa "rupom" od minimalno 6 meseci.
E sad, oni imaju "offline" sve podatke, nije im problem da "kljucaju" i rucno unesu sve sto fali. Radi se o firmi za koju malo-malo pa radim sajt (bas njima), i cesto preko njih dobijam poslove za druge klijente. 2 od 3 sajta su njihovi, jedan je domain registrar (preko kog solidno zaradjuju), drugi je neki online loan/banking sistem, nisam ni ja siguran cemu tacno sluzi ali znam da je min. provizija na sve transakcije $10 ![]() ![]() Pitanje je: koliko im naplatiti uslugu? Iako su uvek bili totalno fer, ovo sada mi je pobrkalo planove poprilicno i izgubio sam dosta vremena, ne mogu reci da mi ne bi ostao gorak ukus da ne naplatim nista. Rekli su da cemo razgovarati o "pricing-u" kad zavrsim, al' ja pojma nemam koliko da trazim ni sa kojom cifrom da se slozim ako budu sami predlagali. Napomena: Nikad nije postojao dogovor da ja backup-ujem sebi bilo sta, moze se tretirati i kao cista slucajnost i sreca sto uopste imam ista kod sebe ![]()
![]() |
#2 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Ovo mozda i ne treba da naplatish... ajde da si radio povracaj obrisanih podataka pa da i razumem... ali ovo bi trebalo da bude free... Jer je mozda upravo tvoja aplikacija omogucila pristup...
![]()
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa oni znaju koliko ti je inace sat, sracunaj koliko ti je vremena otislo na posao, pomnozi sa cenom sata i eto ti fer racunice...
![]() |
#4 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() @LiquidBrain: Raspitao sam se, neko im je usao na admin control panel i kulturno pocistio sve accounte koje je zatekao. Da je moja aplikacija bila kriva, skocio bih u Dunav ili ne bih ni razmisljao da plate bilo sta, di bi mi dusa
![]() @ivanhoe: Ne radim na sat nego djuture ![]()
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Sta je problem da imas definisanu cenu sata? Ne samo za njih, vec za sve klijente i projekte.
Ostalo je lako.
![]() |
#6 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Zato sto ne znam kako da je formiram. Jer, nekad radim nocu i najradije bih naplatio $50 za tih sat vremena, a nekad mi je prosto uzivancija da radim pa mi tad dodje da ne naplatim nista. Dalje, nemam definisano radno vreme, radim kad imam vremena i kad mi stan nije pun ljudi, a i to kad radim nije 100% rad nego all-in-one: programiranje, surf, chat, muzika... i kako onda da "stopam" koliko mi je sati trebalo da zavrsim? Jos gore, kako da procenim koliko mi treba SATI?
Niko ne zna ni otprilike da kaze koji je neki minimum za ovo sto sam objasnio u prvoj poruci?
![]() |
#7 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Ala si ti komplikovan
![]()
![]() |
#8 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() moras da odredis koliko ti vredi sat, pa da tako racunas, to je jedini nacin da i ti i klijent znate na cemu ste. Ne moze niko da ti kaze koliko da naplatis, jer je to stvar tvoje procene. Po meni je neki minimum za sat $10, ali opet to tebi ne mora da igra...
![]() |
![]() |
#9 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Nisam, nego sam jednostavan (da ne kazem prost
![]() ![]() Jedino da napravim sam sebi fiktivnu firmu i onda se ukalupim u 8 sati radnog vremena. Ne kazem da je to lose, naprotiv, nego trenutno nisam stalno zaposlen i onda radim kad i kako mogu, tako da mi je najlakse da se dogovorim za rok XX dana i XYZ para, i "vozi Misko". I dalje niko nece da odgovori na topic... dzabe sam se nadao ![]()
![]() |
#10 | |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Citat:
Istresao sam sto sam vise mogao informacija, kako bi mogli sami da procenite, al' izgleda da sam on my own. Cak ni orjentaciono se niko nije usudio da kaze, tipa "$200-$400", "$50-$100", "$5000-$6000", koliko god. Lici mi kao da sam pitao "recite mi koliko na mom monitoru ima zrna prasine", pa neki misle da ima 0 zrna, a neki savetuju da brojim zrno po zrno i procenim koliko ih u proseku ima po 1cm^2, pa onda sam racunam ![]() Nevermind.
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Lokalni server, sta koristite za backup? | rex | Hardware | 8 | 09. 11. 2010. 19:47 |
Backup | dark_mark | Opušteno | 3 | 12. 01. 2007. 09:42 |
Backup To EMail | Dragan Babić | Opušteno | 4 | 09. 11. 2006. 16:14 |
Backup Backup Backup | boleq | Programiranje | 7 | 15. 10. 2006. 13:30 |