(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Obicno, kad se ne definishu sirine kolona tj celija u tabeli (element <td>) browser u zavisnosti od sadrzaja celija automatski rasporedjeljuje sirinu kolona i ako ostane prostora, skroz desna kolona bude najsira.
Po prvi put mi se desava da je rasporedjivanje krece s desna u lijevo i ne znam zasto i ne znam kako da to rijesim? Tako ispada da je lijeva kolona najsira a desna i srednja su tacno koliko sadrzaj zahtjeva. Nije mi jasno kako se to desava i zasto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Nisi li negde definisao neki rtl jezik (Right To Left)... arapski npr.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
majstor
Wrote a book
|
![]() ma jock...
primjer: Kôd:
http://www.fotoclublugano.com/v2/index.php?option=com_weblinks&catid=21&Itemid=23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Vidim da je kod poprilicno zbrkan, probaj da uzmes tu stranicu i popravis errore da html bude validan, pa vidi da li se situacija s tom tabelom menja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() U fajlu ...templates/fcl2007/css/template_css.css imas
Kôd:
.contentpane, .contentpane td { margin: 0px; padding: 0px; text-align: left; width: 100%; } Pouka: instaliraj web-developer addon ![]()
![]() |
#6 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Imam, ali vishe koristim Firebug (sta bih tacno treba koristiti u WebDev?)
hvala, probacu kasnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Prvo "disable styles", pa vidis da se tabele prikazuju "normalno" => Problem je u css.
Potom "show element information" pa vidis da tabela pripada klasi "contentpane". Konacno "view css" i pregledas definiciju klase. To je to ![]()
"Hvala" Milos Vukotic za poruku: |
![]() |
#8 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Hvala jos jednom Milose, koristim firebug za to ali mi ni na kraj pameti nije bilo da width ima veze sa tim. Nikako.. jos sam trazio, citao RFC-ove kako browser renderuje tabelu, ovo ono... bah
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
random select na velikoj tabeli | kodi | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 14 | 09. 04. 2008. 12:46 |
Raspored slika | Blood | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 08. 02. 2007. 17:48 |
komentar na raspored elemenata, boje... | oliver78 | Web site, dizajn i multimedia | 2 | 23. 12. 2005. 15:54 |