![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.09.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Potrebna mi je pomoć, reč je o sledećem:
tražio sam deo za automobil i naravno u Srbiji je isti duplo skuplji nego u pojedinim delovima EU. Našao sam ono što mi je potrebno na E-bay-u ali prodavac se nalazi u Liverpulu (UK). Da li je neko od Vas imao iskustva sa kupovinom preko E-bay-a i slanjem kupljenog predmeta u Srbiju iz Junajted Kingdoma? Hvala unapred na odgovorima, Pozdrav! Poslednja izmena od glaspodrinja.com : 20. 01. 2011. u 07:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja sam kupovao svjećice iz UK, i to dosta komada, i došlo je uvijek u roku od par dana, bez carine... a naručio sam retrovizor iz USA, i baš su oderali carinu, neke misteriozne takse. Inače naručio sam i neku elektroniku za auto iz USA, a na to nije bilo carine.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
član
Na probnom radu
|
![]() U prevodu zavisi od toga ko radi tog dana....
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() da, sada sam kontaktirao lika u UK koji to sve prodaje i potvrdio mi je da robu šalje u "Yugoslaviu" kako je napisao, na pitanje jel to podrazumeva i Serbiu odgovorio je potvrdno. Dakle, on će svoj deo posla obaviti prema cenama (sa poštarinom) koje je naznačio a ja mogu da očekujem da "naše službe" odrade svoj deo posla u zavisnosti ko je na koju nogu ustao tog dana?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ako znas nekoga ko radi kao spediter nek ti on to preuzme, jer ako te dohvate ovi default spediteri odrace te... za stvari koje kostaju do ~100 evra ubedljivo najveca stavka ispadne spedicija (Dinke je bas nedavno kukao za Kindle koliko izadje..)
![]() |
#6 |
profesionalac
Professional
|
![]() Neće to ići preko špeditera nego preko obične pošte. Uglavnom oni to šalju preko Royal Mail-a koji dalje prosleđuje našoj pošti. Ukoliko je vrednost pošiljke (zajedno sa poštarinom) manja od 20 evra nećeš plaćati ništa u suprotnom carina je 10%, pdv 18% i neke takse su 300-400 din. Postoji i fora da se dogovoriš sa prodavcem da u deklaraciji napiše manji iznos od stvarnog ali onda to mora isto i da uradi na paypal računu ako ga šalje u paketu jer ovi naši gledaju sve. Ovo važi ako šalje fizičko lice (velika većina prodavaca na eBay-u), a ako je u pitanju pravno onda se sve carini.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() a ako je cena kupljenog predmeta veća od 100 eura, da očekujem udaranje po ušima?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Professional
|
![]() (100 + poštarina recimo 10 evra) + 10% + 18% = 140 evra + takse
... pod uslovom da ide preko pošte a ne preko špeditera... |
![]() |
![]() |