|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
17. 02. 2011. | #1 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
Kako da sacuvam Bookmarks u Mozilli?
Koristim Mozillu 3.6.13.
Drzim stalno otvorenih 10tak prozora sa uobicajenim sajtovima (FB, Yahoo, Twitter, Google,..) i po nekoliko otvorenih tabova na njima. Cesto mi puca i restartuje se pa me to nervira. Da li treba da instaliram neku noviju verziju? Ako treba, a i nevezano sa tim, kako da exportujemo ili bekapujem Bookmars koje ne bi da izgubim? Da ih sacuvam i po potrebi prenesem u novu verziju? hvala Miloje
17. 02. 2011. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Predji na FF 4, izgleda da je jako dobar.
Ja sam vec odavno na Chrome koji ima odlicnu opciju da cuva to preko Google web servisa, mada koliko sam video ima i Firefox takav alat. Multybrowser alat koji tako nesto radi je Xmarks
17. 02. 2011. | #3 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Organise Bookmarks -> Backup
17. 02. 2011. | #4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Realno na windowsu Chrome ubija i ako ne zavisis od nekih ekstenzija ne postoji nijedan razlog zasto bi i dalje koristio Firefox. I jedan i drugi furaju xmarks za sinhronizaciju tako da neces imati nikakve probleme sa bookmarkovima.
Sto se pucanja i restartovanja tice, verovatno ti problem pravi neka extenzija. Mozes da uklonis one koje ti ne trebaju ili da poteras browser u "safe" modu pa da onda vidis kako ce se ponasati. Update: Zaboravih link http://www.xmarks.com/ Za ff moras da instaliras extenziju a koliko se secam Chrome ce te kod instalacije sam pitati kako zelis da sinhronizujes bookmarkove, ja sam odabrao xmarks i sinhronizacija izmedju nekoliko racunara/browsera radi odlicno! Poslednja izmena od dinke : 17. 02. 2011. u 19:25. |
"Hvala" dinke za poruku: |
17. 02. 2011. | #5 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
za klasican backup/restore mozilla aplikacija
http://mozbackup.jasnapaka.com/ "It allows you to backup and restore bookmarks, mail, contacts, history, extensions, passwords, cache etc. It's an easy way to do Firefox backup, Thunderbird backup ..." |
"Hvala" bOkIcA za poruku: |
17. 02. 2011. | #7 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
Hvala momci
|
|