|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 10. 2012. | #1 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Debian + guest Windows Server, povezivanje na jednu IP
Imam Debian na kojem je instaliran guest Windows Server u KVM-u. Debian je zakacen na jednu javnu IP. Potrebno mi je da se serviram web sadrzaj sa oba sistema (npr imam vhosts na Debianu ali i vise sajtova na Windowsu preko IIS).
Kako najjednostavnije da resim ovu postavku? Hvala.
29. 10. 2012. | #2 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 03.10.2006
Hvala: 27
44 "Hvala" u 26 poruka
|
Imas dva pristupa i za koji ces se odluciti zavisi od performansi koje ocekujes, kolko bi da se cimas itd.
- Prvi nacin je da ostavis mrezna podesavanja takva kakva su i da sav proxy posao radis sa nginx-a ili apache-a koji se vrti na Debianu (sa debian sajtovima bi pricao preko unix socketa naprimer, a sa win sajtovima preko lokanog IP-a). -Drugi je da napravis bridged mrezu (debian ce se ponasati kao switch) i da na ruteru podesis port forwarding za adresu koju ce tvoj ruter dodeliti Win VM-u. Ovo je okvirno to - ja bi se odlucio za pocetak za prvu opciju jer je jednostavnija za podesiti dok ne naletim na neke probleme tipa kesiranja, aploada fajlova itd. E sada ako bi hteo detalje, morao bih malo da se vise udubim ali mozda bolje da pokusas pa se javis ako naletis na neku kosku. Nije placen termin : Da li si razmisljao da koristis libvirt sa KVM-om? |
"Hvala" djipko za poruku: |
29. 10. 2012. | #3 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Prva opcija (Apache kao proxy) mi se cini ok. Zasto mislis da ce biti problema kod aplouda fajlova?
Nisam koristio libvirt, hvala probacu.
29. 10. 2012. | #4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 03.10.2006
Hvala: 27
44 "Hvala" u 26 poruka
|
Ne mislim, lupio sam, ali kod proxy-ranja uvek bude neki granicni slucaj o kojem nisi razmisljao i koji se manifestuje kao totalno neocekivan i misteriozan bag. Sve to deluje lepo u teoriji, ali kad dodas na to frejmvork, kesiranje, staticke fajlove, sesije, etags... ko zna sta sve tu moze da podje po zlu
Prednost/mana prvog pristupa je i da malo komplikuje deployment ali kad ga nastelujes - baci sve konfiguracije u neki dvcs i prakticno mozes i da automatizujes deployment jednom shell scriptom, sto je sa port forwardingom malo teze. |
|
|