Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 10. 2007. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 3
4 "Hvala" u 1 poruci
|
yet another htacces problem
Ovako, sajt se nalazi u podfolderu test, i svi url-ovi bi trebalo da se rewriteuju na test/index.php, koji naknadno analizira sve sto mu je prosledjeno u url parametru, splituje, i ucita odgovarajucu stranu...osim kad su u slucaju slike, js, itd - koje se sve navode sa putanjom koja pocinje sa /, tako da mogu da selim sajt kako mi odgovara i samo da menjam htaccess.
Znaci ovako to izgleda: Kôd:
RewriteEngine on RewriteBase /test/ RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_\/\-]*)(\.){1}(jpg|png|gif|css|js|ico){1}$ $1.$3 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_\/,\-]*)$ index.php?url=$1 [L] I to radi savrseno... MEDJUTIM Kad prosledite bilo koju stranicu na google translate, najcesce vrati error. Narvno kad skinem rewrite i prosledim "sirov" url onda radi korektno Znaci u cemu je jebeni problem?? Moje misljenje je da ga zbunjuje to sto ja splitujem ostatak url-a "rucno". E sad moja namera je da finalni url bude u vidu index.php?controller=$1&action=$2¶ms=$3 gde su params razdvojeni sa '/' pa ih ja dalje splitujem MEdjutim kako god da stavim rules to prosto ne radi. Kontam da je ovo jako jednostavna stvar, ali apache izgleda ne tumaci regexp onako kako sam ja navikao! |
05. 10. 2007. | #2 |
član
Certified
4 "Hvala" u 1 poruci
|
jos jedno pitanje (ili ja ocito ne kapiram ove non-greedy operatore kako treba)
Zasto OVO radi Kôd:
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_\,\-\.]*)(\/*?)([a-zA-Z0-9_,\-]*)$ index.php?con=$1&act=$3 [L] Kôd:
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_\,\-\.]*)(\/*?)([a-zA-Z0-9_,\-\.]*)$ index.php?con=$1&act=$3 [L] Razlika je samo sto je u drugoj varijanti ima jedna tacka viska, kojoj je lepo stavljen backslash?!? |
05. 10. 2007. | #3 |
profesionalac
Professional
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
|
Možda ima neke veze što ti je levo backslash pre zareza a desno nije?
|
05. 10. 2007. | #4 |
član
Certified
4 "Hvala" u 1 poruci
|
isti qrac i kad sklonim zarez
prosto u prvu zagradu moze da se stavi tacka, a u drugu ne moze?! Za koj *****... |
05. 10. 2007. | #5 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
|
"Hvala" jablan za poruku: |
05. 10. 2007. | #6 |
član
Certified
4 "Hvala" u 1 poruci
|
izgleda sam resio problem (izbacio sam tacku ali sad mi nije bitna), no ovo poslednje nisam znao tako da zahvaljujem.
|
05. 10. 2007. | #7 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
elem, ako je bacao 500 gresku onda verovatno znaci da je RewriteRule hvatao i index.php na koji se radi rewrite, pa je zato upadao u beskonacnu petlju... U ovakvim situacija treba iskoristiti RewriteLog da pogledas sta se tacno desava, level 3-4 bi trebali da daju dovoljno podatak o tome kako ide rewrite...
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 03:28 |