|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
02. 07. 2010. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
citanje shell output-a tokom izvrsavanja komande
Imam php skriptu koja zipuje gomilu log fajlova za download iz browsera, i posto to moze da potraje i po 20-30 minuta, hteo bih da napravim neki feed-back korisniku sta se desava.
Za pakovanje koristim exec("zip -j '$filename' '*.log'", $out) i on meni vrati output koji mi treba, ono: adding: access1.log (deflated: 67%) adding: access2.log (deflated: 73%) ... ali mi to vrati tek kad zavrsi sa pakovanjem, tj. kad se poziv izvrsi. Jel imate neku ideju kako pozvati zip komandu i onda odmah hvatati output (ali ne da mi shell daje output direktno, nego da ja to mogu da parsiram za prikaz, i onda drugim ajax pozivom da uzimam taj status). Razmisljam o nekoj varijanti da output iz zip-a preusmerim u file, pa da ga onda parsiram odvojenim ajax upitom? Any ideas, links, code?
02. 07. 2010. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Hint: tee komanda. Mislim da ce posluziti.
07. 07. 2010. | #3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Ovo radi to sto tebi treba:
http://php.net/manual/en/function.proc-open.php Ne kazem da preporucujem (zavisi za sta ti treba), samo znam cime sam ja to izveo.
07. 07. 2010. | #4 |
član
Certified
|
Pa uradi samo output u neki fajl na komandu koju koristis dodaj "> output.txt" i onda svakih par sekundi pozovi ajaxom skriptu koja otvara taj output.txt i pravi neki array (svaki red u fajlu je jedan clan niza) i posle generises json sa kojim je posle lako manipulisati tj dodavati samo najnovije linije... ne moze biti jednostavnije...
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
c99, r57 shell pojasnjenje i iskustva? | 3banchi | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 12 | 18. 03. 2010. 20:34 |
Flash OS Galerija + PHP citanje liste slika iz foldera i serviranje kao XML | MrSteel | Flash | 0 | 09. 01. 2008. 03:30 |
output u promenljivu umesto na stdout | japan | PHP | 3 | 09. 08. 2007. 18:56 |
Citanje binarnih fajlova pomocu PHP? | krcko | PHP | 4 | 19. 07. 2006. 02:33 |