|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
11. 04. 2007. | #1 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Ugovor izmedju dva fizika lica...pomoc...
Pozdrav ljudi, evo naleteh i ja na projekat koji treba da vezem ugovorom, pa me interesuje kako bi trebala da izgleda forma ugovora za dva fizicka lica shto se tice izrade web servisa.
Do sada nisam imao prilike da sastavljam ugovor, p< bih bio zahvalan ukoliko neko ima neshto slicno da mi pusti to na pp kako bih dalje mogao ja to da modifikujem. S'obzirom da je obim posla veliki, trebam da napravim ugovor. Unapred hvala...
11. 04. 2007. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Ne znam da li ce taj ugovor izmedju dva fizicka lica biti pravno valjan, to jest da li ce biti primenljiv u praksi.
Jedino da vidite najpre sa nekim knjigovodjom da li je uopste moguce sklopiti takvu vrstu ugovora izmedju dva fizicka lica a zatim i sa advokatom da isti overite u sudu. U suprotnom, ugovor je pravno nistavan odnosno neprimenljiv u praksi. |
11. 04. 2007. | #3 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
|
|
11. 04. 2007. | #4 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Hajd' da se javi i pravnik...
@jasmanac: Zašto misliš da su ugovori između dva fizička lica ništavi? Ugovor o delu je neformalan ugovor (mada, postoje izuzeci od tog pravila, npr. kod ugovora o autorskom delu). Bitni elementi su posao poslenika (tj. tebe) i nagrada koju duguje naručilac, a bitan može da bude i rok ispunjenja, ako se tako dogovoriš sa naručiocem. Bez tih elemenata ugovor ne postoji. Pošto nije propisana svečana forma, ugovor je valjan i ako je urađen u dva primerka, svaki saugovornik potpisuje primerak namenjen onom drugom. Nema potrebe da se overava, ali nije ni na odmet. Što se samog teksta ugovora tiče, procunjaj malo po forumu, čini mi se da je neko ovde kačio primer ugovora. Imam i ja par svojih, baš za izradu i održavanje sajta, ako hoćeš mogu da potražim.
11. 04. 2007. | #5 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Citat:
11. 04. 2007. | #6 |
Nekad bio ddz
Expert
|
УГОВОР О АУТОРСКОМ ДЕЛУ Уговорне стране: 1. Правни факултет Универзитета УНИОН у Београду, кога заступа проф. др *****, продекан Факултета (у даљем тексту: Факултет) 2. Џелебџић Душан из Београда, *******, општина ******* (у даљем тексту: Аутор) Члан 1. Предмет Уговора је реорганизација постојећег садржаја сајта Факултета и додавање новог садржаја, што је прецизније дефинисано у Плану измена сајта Факултета. Члан 2. Аутор се обавезује да измене на сајту, у складу са Планом, изврши у року од 15 дана од дана потписивања Уговора. Аутор се обавезује да послове на одржавању сајта Факултета врши у периоду од 01. децембра 2006. до 30. јуна 2006. године. Члан 3. Факултет се обавезује да Аутору благовремено достави сав писани материјал који је Планом предвиђен за објављивање на сајту. Факултет се обавезује да по завршетку обављања измена, на име ауторског уговора Аутору исплати ******* (словима) динара нето, на текући рачун број ***-***-*** код *** Банке. Факултет се обавезује да за послове одржавања сајта Факултета исплати Аутору по ***** динара нето, месечно до 10-ог у месецу за претходни месец. Члан 4. Овај уговор сачињен је у три једнака примерка, од којих један припада Аутору, а два задржава Факултет. Прилог уз овај уговор је План измена сајта. План садржи две стране. ... i ispod ide datum zaključenja ugovora i potpisi ugovornih strana. U drugom dokumentu (plan) pišu tehnikalije - šta se gde menja, šta se gde ubacuje, i koje su tačno obaveze autora u vezi sa održavanjem sajta. Ja sam ovaj ugovor dobio već potpisan, tako da nisam imao puno izbora oko pravljenja izmena (mogao sam da napravim izmene, ali to bi putovalo još dve nedelje kroz administraciju). Ono što u ovakvom ugovoru ne valja je to što nalogodavac nema nikakav rok (osim 'blagovremenog') da ti isporuči materijal za sajt, a primanje tvog honorara je vezano za završetak posla. Ja na sreću nisam imao problema sa time, ali da je ta stavka ispoštovana, ni dan danas ne bih primio honorar.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Affiliate i fizicka lica | bane06 | Marketing i SEO | 10 | 09. 12. 2010. 13:27 |
Isplate fizickih lica | cvele | e-Business | 11 | 24. 04. 2010. 05:23 |
Najjednostavniji oblik pravnog lica? | DejanVesic | e-Business | 54 | 16. 01. 2007. 21:57 |
skiciranje lica | kaizen | Linkovi | 19 | 01. 09. 2006. 21:57 |
27.3 izmedju 9 - 10.30 nestade 1gb protoka ? | [nq] | Opušteno | 6 | 30. 03. 2006. 14:44 |