|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 07. 2005. | #1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
IE 7 dolazi u grad (dostupna beta 1)
Korisni izvori infomisanja:
http://mezzoblue.com/archives/2005/07/28/ie7_css_upda/ http://blogs.msdn.com/ie/archive/2005/07/27/444004.aspx http://www.webstandards.org/buzz/archive/2005_07.html CSS2 Acid tests: http://www.mezzoblue.com/i/articles/...5-acid2ie6.png (IE 6) http://www.mezzoblue.com/i/articles/...5-acid2ie7.png (IE 7) u bocu isti MSIE team CSS obecanja dostupna na: http://blogs.msdn.com/ie/archive/2005/07/27/444004.aspx |
31. 07. 2005. | #2 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
koliko vidim od bitnih stvari ispravljen je samo png transparency. nece ovo skoro
|
31. 07. 2005. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa sad je i beta 2 izasla .. ko zna .. mozda isprave i sve
31. 07. 2005. | #4 |
profesionalac
Professional
|
Mozda i ja poletim
Nema leba od njih, Firefox all the way |
31. 07. 2005. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
ma to niko nije doveo u sumnju ...ali drzimo palceve da cemo za jedno godinu dana morati samo da radimo jedan css fajl bez hakova .. pa da ubace onda i podrsku za css3 i te fore ...
a ne sad .. sve ti ql u ff ,a otvoris ie ..i smoris se ko zmaj
31. 07. 2005. | #6 |
Python Ambassador
Master
|
Pre mislim da ćemo pisati XAML nego šta drugo za godinu dana
31. 07. 2005. | #7 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
XAMLu će trebati dosta da zavlada samo Desktop tržištem, a ako ikad bude zavladao webom trebaće mu još više. PS: Uglavnom web developeri koriste Firefox, a ako IE7 ne stekne većinu poklonika među web developerima jedina grupa koja će ostati da pravi XAML aplikacije za njega su obični korisnici... Ali taj avion nikada neće poleteti
01. 08. 2005. | #8 |
Python Ambassador
Master
|
Ja sam mislio da се помоћу XAML-a briše granica između desktop i web aplikacija. Correct me if I'm wrong.
02. 08. 2005. | #9 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Pa mislim da grešiš Ilija. Neće tu developer da odlučuje šta se koristi već naručioc posla - onaj koji plaća, a ne onaj koji je plaćen da uradi posao. Mislim da ti je logika naopaka, ukoliko te nisam pogrešno razumeo. I danas web developeri, bar koliko sam ja upoznat, više koriste Firefox pa ipak moraju da osiguraju da se stranice dobro vide i u IE.
Takođe uzmi u vid i OGROMNO tržište internih, poslovnih, aplikacija. Čemu da a) razvijaš čistu web aplikaciju (siromašan interfejs u odnosu na desktop aplikacije) ili b) klasičnu desktop aplikaciju (deployment i održavanje su uvek problematični u odnosu na web aplikacije), kad stvari poput XAML-a rešavaju oba problema više nego zadovoljavajuće = manji troškovi, za šta je svako zainteresovan. Ako sajtovi poput Amazon.com, kako je već odavno najavljeno, počnu da pružaju XAML verzije to će polako i ostale da natera da rade isto i još ima činjenica da će praktično svi novi PC kompjuteri biti prodavani sa Windows Vistom (kad ovaj jednom bude RTM ), ta tehnologija ima više nego dobre šanse da zaživi. Dodatno, ako sam dobro razumeo, ta tehnologija bi trebala biti dostupna i za Windows XP, a on već danas ima više od 50% korisnika desktopa čini mi se. Čemu se onda ograničavati i ne koristiti napredniji interfejs i spojiti ga sa jednostavnijim održavanjem? Da će ići polako, hoće, ali ne bih već sada rekao da "taj avion neće nikad da poleti". Jednostavno, još je rano za takve ocene. Moje predviđanje? Softver će postati servis. Firma neće kupiti 100 kopija npr. QucikBooks Pro-a već QuickBooks Pro SERVER (sa 50 licenci za klijente): nema zezanja oko deploymenta i održavanja desktop aplikacija (održava se samo server), a GUI je i dalje odličan. Možeš da otpustiš par ljudi iz Desktop Support odelenja i eto ti ogromne uštede na platama i porezima državi za iste, penziono i slično.
02. 08. 2005. | #10 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
After remaining mum for months over the extent to which it plans to support the Cascading Style Sheet (CSS) standard with its forthcoming Internet Explorer (IE) 7.0 browser, Microsoft has gone public with its plans.
Late last week, Internet Explorer lead program manager Chris Wilson posted to his blog a list of fixes, many of them CSS-related, that Microsoft is planning for IE 7.0. ... Though you won’t see (most of) these until Beta 2, we have already fixed the following bugs from PositionIsEverything and Quirksmode: Peekaboo bug Guillotine bug Duplicate Character bug Border Chaos No Scroll bug 3 Pixel Text Jog Magic Creeping Text bug Bottom Margin bug on Hover Losing the ability to highlight text under the top border IE/Win Line-height bug Double Float Margin Bug Quirky Percentages in IE Duplicate indent Moving viewport scrollbar outside HTML borders 1 px border style Disappearing List-background Fix width:auto In addition we’ve added support for the following HTML 4.01 ABBR tag Improved (though not yet perfect) <object> fallback CSS 2.1 Selector support (child, adjacent, attribute, first-child etc.) CSS 2.1 Fixed positioning Alpha channel in PNG images Fix :hover on all elements Background-attachment: fixed on all elements not just body I want to be clear that our intent is to build a platform that fully complies with the appropriate web standards, in particular CSS 2 ( 2.1, once it’s been Recommended). I think we will make a lot of progress against that in IE7 through our goal of removing the worst painful bugs that make our platform difficult to use for web developers.