e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 09. 2012. | #1 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Otvaranje firme u USA
Ima li neko iskustva sa otvaranjem firme u Delaware ili nekoj drugoj (slicnoj) drzavi?
Cilj je da se dobije pristup servisima poput Stripe.com. 1. Da li otvarati firmu kao domace pravno lice ili fizicko? 1.1 Koje su realne razlike? 2. Kako funkcionise povlacenje novca? 3. Porezi, kako funkcionisu i kako se placaju ? |
12. 09. 2012. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 12
29 "Hvala" u 11 poruka
|
U suštini svejedno je da li otvaraš kao fizičko ili pravno. Pošto su recimo LLC "pass-through" entiteti za taksaciju, ja sam lično bliži otvaranju kao fizičko lice jer onda imaš status "non-resident alien"-a i oslobođen si plaćanja US poreza ako su ti prihodi na Delaware LLC pristigli van teritorije USA, mada i ako posluješ u USA i to može da se reši otvaranjem više kompanija različitih pravnih formi.
Povlačenje novca funkcioniše tako što otvoriš bank account i raspolažeš sa novcem kako ti volja (u granicama zakona). Agenti koji otvaraju firme pomažu i oko otvaranja računa, a i neki i oko setupa payment gateway-a. Porezi su priča za sebe (i nije naivna tematika), zavisi od pravne forme (da li otvaraš LLC ili C-Corp), ako je C-Corp koliko akcija imaš izdatih, da li prihode iz poslovanja ostvaruješ na teritoriji USA ili van nje, itd. Ja iskreno preferiram Delaware u odnosu na recimo Wyoming ili Nevadu. Mislim da je zapravo Wyoming prvi uveo LLC pravnu formu u USA, ali je poslovna i sudska praksa u Delaware-u ubedljivo najefikasnija. |
12. 09. 2012. | #3 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
Pre par meseci je i mene interesovala ista stvar pa sam naisao na ovaj clanak
http://blog.freshdesk.com/how-to-inc...ion-from-outs/
14. 09. 2012. | #5 |
Banned
Knowledge base