Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 03. 2011. | #1 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Organizacija plugin-a
Pozdrav
Interesuje me na koji način rješavate organizaciju plugina za web aplikacije odnosno kako na najlakši način napraviti on/off za plugine koji imaju neke svoje tabele u bazi. |
18. 03. 2011. | #2 |
Boban Karišik
Expert
|
Mislim da je wordpress to jako lepo resio. Prilikom iskljucivanja plugina, sve tabele ostaju upisane, samo je plugin deaktiviran, a prilikom brisanja plugina, brisu se i tabele..
18. 03. 2011. | #3 |
mV
Certified
Datum učlanjenja: 22.08.2009
Hvala: 0
16 "Hvala" u 13 poruka
|
Ja sam to izveo na sledeći način:
- svi plugini su u jednom direktorijumu i imaju unikatno ime - u glavnoj konfiguracionoj datoteci (.php ili .ini) imam polje Plugins gde su u CSV formatu nabrojani aktivni plugini po nazivu - na početku bootstrap-a pročitam to polje i u petlji učitam sve index.php u nabrojanim pluginima, a oni postavljaju hook-ove, observer-e, controller-e i slično. - konfiguraciona datoteka je editabilna, na kontrolnom panelu mi izlista sve pronađene pod-direktorijume kao nazive plugina a klikom na "save" snimi mi u to polje kao CSV samo one kojima sam overio checkbox. |
"Hvala" Miroslav Ćurčić za poruku: |
19. 03. 2011. | #4 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
170 pregleda i samo 2 odgovora...
Veliko hvala obojici. |
|
|