Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
16. 12. 2013. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
|
Kako poslati novac iz HR u RS
Radim sam neki sitan projekat za klijenta iz Hrvatske (par stotina evra), pa me zanima koja je najbolja metoda da se odatle posalje novac u Srbiju ... paypal nemam, western union je skup, bank transfer ???
|
16. 12. 2013. | #2 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
16. 12. 2013. | #3 |
profesionalac
Professional
32 "Hvala" u 9 poruka
|
Moze da se napravi nalog iz Srbije? Koliko traje proces? Koja kartica je potrebna ili ide kao adsense sa cekovima?
|
17. 12. 2013. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
a da ti posalje po vozacu busa ili nekom ko dolazi u Bgd?
Za moneybookers ti treba kartica i to visa, jer na mastercard ne mozes da povuces pare. Koliko znam ne postoje cekovi, ali to je zapravo dobro jer nema cekanja...
17. 12. 2013. | #5 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Skrill (ex. Moneybookers) nudi svoju "skrill card" (MC) koja je direktno vezana za Skrill account. Nisam je izvadio (još) pa ne znam da li radi kod nas na bankomatima.
|
17. 12. 2013. | #6 |
profesionalac
Professional
32 "Hvala" u 9 poruka
|
Imam Visa karticu komercijalne banke pa cu videti moze li sta da se ucini, verovatno treba uz to i devizni racun ...
|
17. 12. 2013. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@nemanja: radi Scrill kartica (to je mastercard), ali ti nase banke uzmu dosta kinte na proviziju ako dizes pare na bankomatu, ne znam koliko se to isplati. Mnogo je isplativije placati online tom karticom...
@mslavko: da, treba ti visa kartica koja je vezana za devizni racun (debita ili kreditna svejedno). Kad povezes tu karticu sa Skrillom oni ce skinuti neku sitnu sumu, a ti onda moras da pogledas bankovni izvod i da im kazes koliko su ti tacno skinuli (tipa 0.76 evra), na taj nacin potvrdjujes da si ti vlasnik kartice. Zbog toga je jako zgodno i da imas e-banking da mozes to brzo da proveris i da ti je sve na istoj valuti: devizni racun, kartica i skrill account. Time izbegnes dosta gnjavaze oko validacije kartice, a i posle ne gubis pare na konverzije.
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 17. 12. 2013. u 05:01. |
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
|
|