|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
27. 04. 2014. | #1 |
Miloš Spasić
Certified
|
WordPress prevod, ali samo frontend-a
Da li neko zna, kako da nateram WP da koristi srpski, ali samo za temu i pluginove u frontend-u? Bez da prevodim admin.
Ne bih da koristim plugin za takvu trivijalnost, video sam da ih ima za tu namenu. Sve što sam uspeo da izguglam, dodavanje različitih filtera u functions.php, ne funkcioniše. Kôd:
<?php // setup one language for admin and the other for theme // must be called before load_theme_textdomain() function set_my_locale($locale) { $locale = ( is_admin() ) ? "en_US" : "sr_RS"; setlocale(LC_ALL, $locale ); return $locale; } add_filter( 'locale', 'set_my_locale' ); ?>
29. 04. 2014. | #2 |
Miloš Spasić
Certified
|
Rešio sam problem, funkcija i filter iz posta iznad funkcionišu savršeno.
Meni nije radilo jer mi je bila pogrešna putanja do language fajlova. Tako da, savet svima koji budu imali sličan problem, var-dampujte putanju do language fajlova, pre nego što krenete da proveravate bilo šta drugo. Eto, nadam se da ću nekome da uštedim ovo vreme koje sam ja potrošio rešavajući problem.