21. 05. 2006. | #1 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Malo parsuje HTML malo ne.
Radim ne nekom CMS i hocu da ubacim slike u tekst i neke HTML (php itd.) kodove koji bi trebalo da se ispisu takvi kakvi jesu tj da ih ne obradi browser.
Ono sto sam ja uspeo da smislim (khm khm pokupio iz joomle) je sledece. 1. Kucam tekst i u njemu ubacujem "{image}" za svaku sliku koju hocu da ubacim 2. U tekstu izmenim sve "<" i ">" sa ">" i "<" 3. Posto su mi slike imenovane kao redosled (1.jpg, 2.jpg, 3.jpg....), samo napravim loop koji ce redom menjati "{image}" u sledecu sliku Radi li se to tako? Ideje? Hvala |
21. 05. 2006. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ova ideja za slike mi zvuci kao nesto sto ce da ti stvori puno problema...imenovanje slika kao 1, 2, 3 definitivno nije dobra ideja jer povecava sanse oko zabune oko redosleda..
Dalje ako planiras da ubacujes php ili html kod direktno, a da se prikaze lepo onda ti treba <code>..</code> okolo da bi se text prikazao u fixed-width fontu sa indentacijom.. Ako planiras da pustas i drugima da kucaju neke tagove, onda escape < i > nije dovoljan, treba escapeovati i hex vrednosti tih znakova C; i E; (jer se to koristi za tzv. cross-site scripting XSS napade). Zapravo najpametnije je uraditi escape svega sto ne ocekujes da legalno bude ukucano, tako je najsigurnije.
21. 05. 2006. | #3 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Stvarno postoji tag <code>...</code>
E to nisam znao Ma samo cu ja ubacivati tako da mi to ne prestavlja problem. A sto se tice slika smislio sam kako ce to da funkcionise sa pravim imenima slika |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Još malo o korisnicima | bluesman | e-Business | 16 | 08. 03. 2007. 03:11 |
Malo inspiracije .. | Srpko | Opušteno | 3 | 16. 03. 2006. 16:44 |
Malo izmena | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 41 | 26. 01. 2006. 13:56 |