|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 01. 2012. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted
Epidemija.
Otvorim sajt apatinskih novina, kad ono greška, ali ajde, da bacim pogled u čemu je problem. Iskopiram to što piše u naslovu u pretragu od Google i izađu mi rezultati pretrage. Ali ajde da vidim šta će se desiti kad potražim rezultate na srpskim stranicama. Rezultat je veoma zanimljiv, pošto su mi izašli samo sajtovi koji su sa ovom greškom. Iz toga izlazi moja konstatacija da je u pitanju epidemija. U principu potrebno je na serveru podesiti proširenje memorije ili tako nešto. Da ne zaboravim, na početku poruke piše Fatal error
06. 01. 2012. | #2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Jel ovo sad neko pitanje ili konstatacija, nije mi jasno?
Ako je pitanje, odgovor je da se koristi ini_set da bi skript mogao da koristi više memorije. A najbolje je pre toga proveriti skript šta radi kad mu treba toliko memorije. Kôd:
ini_set('memory_limit','12M'); |
06. 01. 2012. | #3 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Off Topic: Da sam juce umro ne bih znao da je memory_limit na PHP_INI_ALL listi sto ce reci moze da se povecava runtime. Nadam se da @jablan ovo nije video |
2 članova zahvaljuje dinke za poruku: |
06. 01. 2012. | #4 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Off Topic: Problem sa PHP-om je i taj što niko ne zna gde prestaje jezik a počinje implementacija, tj. da li su te ini_set memory_limit perverzije deo jezika ili implementacije...
06. 01. 2012. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: Problem je što je uvek mala razlika između perverzije i implementacije
06. 01. 2012. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: Ne znam jel jezik ili implementacija, ali po meni je ini_set() jedan jako koristan feature... promenis privremeno sta ti treba od podesavanja bez da remetis ostatak sajta
07. 01. 2012. | #7 |
profesionalac
Qualified
|
Ovo je za mene konstatacija, ali kad se vidi koliko se sajtova sa sličnim problemom vrti onda ja jasno da je za mnoge i pitanje.
Zbog toga sam i pokrenuo ovu temu, da se malo prodiskutuje šta je uzrok, i ako se ikako može rešiti sa jednim klikom miša.
11. 01. 2012. | #8 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Ovo bi trebalo da je programerska greska ( da ne kazem glupost ) !
Sem u specijalnim slucajevima. Al kod manjih i srednjih web sajtova stranica ne bi trebalo da se ucitava duze od 0.5s u svakom slucaju ovo se resava ovako (ako bas mora): HTML kôd:
ini_set('memory_limit', '-1'); Poslednja izmena od tasmaniski : 11. 01. 2012. u 01:12. |
|
|