16. 06. 2011. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.05.2011
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
"deep linkovi"
Google prepoznaje sajtove sa sličnim link profilima tako da ako napravite pomoćni sajt koji će linkati na glavni a da on ima slični link profil važnost takvog linka će biti potpuno umanjena.
Kakva je situacija kad su u pitanju deep linkovi? Ako linkamo na stranice na raznim domenima gde se nalaze naši linkovi sa uvek potpuno istih sajtova da li će ovo biti prepoznato od strane Googla? Ti domeni naravno imaju svoje linkove i nemaju nikakve veze jedni sa drugima,samu bi odredjene staranice na domenima bile linkovane uvek sa istih sajtova... |
16. 06. 2011. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja koliko znam nije problem, ali se obicno ne radi tako, jer se trudis da ti sajtovi koji linkuju budu usko specijalizovani na temu koju linkuju i da sto vise link juice-a prenesu na targetovani domen. Ako linkuju na gomilu domena, a pogotovo na neke koji nisu related teme, to ce umanjiti vrednost svim linkovima sa tog sajta.
16. 06. 2011. | #3 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
Ne znam da li će umanjiti vrednost linkova ka sajtovima koji jesu tematski povezani (osim zbog broja linkova), ali svakako neće doneti mnogo tvom sajtu.
U svakom slučaju, relevantnost stranice na kojoj je link je jako bitna, kao i tekst linka, ali značajna je i njegova njegova pozicija na toj stranici - link u tekstu, u pasusu, imaće veću vrednost od onog sa strane, na dnu i sl. |
|
|