e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 06. 2012. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 19.09.2011
Hvala: 15
9 "Hvala" u 8 poruka
|
Second chance (maybe last)
Pre mozda 5 meseci pricali smo o pinterestu i o tome kakav ce uspeh napraviti.
Sledeca sansa za to jesu: Interaktivni magazini Znaci korisnik online pravi svoj magazin o nekoj temi i nemora da kupi adobe InDesign ili neki drugi program. Pravi magazin koristeci svoj sadrzaj ili sadrzaj drugih strana. Mozda je ovo sledeca velika sansa za veliki iBiznis ako se izvede u pinterest stilu? Znaci sta pinterest omogucuje: pravljenje albuma na osnovu interesovanja. E sad sta bi bilo kada bi slikama dodali i tekst, video isl. sa drugih strana i sve to uklopiti u dobar dizajn? Sta mislite? Poslednja izmena od ivanet : 21. 06. 2012. u 01:00. |
21. 06. 2012. | #2 |
profesionalac
Professional
9 "Hvala" u 8 poruka
|
verovatno bi donekle krsilo prava tih strana ali zar pinterest vec to ne cini? kao sto to radi i gugl i ostali? Jednostavno stavili su sapu na citav internet i samo sve te informacije klasifikuju i predstavljaju u drugacijem obliku samo sto ovde to ne bi radili algoritmi i masine vec ljudi. Klasifikacija podataka na nacin na koji ljudi misle a ne masine i izdvanjanje kvalitetnog iz mora informacija i to ne samo slika kao sto je uradio pinterest ili kratkih informacija (twitter) vec svih elemenata sadrzaja na netu, a dodatno ih podtaknes time da mogu da stavljaju reklame ako imaju puno pratioca i time zarade
Neko bi rekao pa to je isto sto i blog. Da ali blog moras sam da napises a ovde koristis informacije koje ti se svidjaju sa drugih sajtova jer nemoze svako da napise blog a ustalom blog je subjektivno vidjenje stvari. Pinterest je po meni ugasio google photos jer pogledajte rezultate za neki termin npr. vencanja i kako to radi masina a kako ljudi. Koliko god usavrsavali algoritme nikad necemo dobiti perfektne rezultate za neki termin kao sto moze ljudski um da ih klasifikuje. Dobra ideja kako iskoristiti zaludne da naprave nesto dobro a to je klasifikacija podataka kako nikad ni jedan algoritam nece uspeti da uradi!! Poslednja izmena od ivanet : 21. 06. 2012. u 01:26. |
21. 06. 2012. | #3 |
profesionalac
Professional
9 "Hvala" u 8 poruka
|
mozda ste pomislili na evernote ? da, tako nesto ali ipak drugacije, jednostavnije i dostupno svima po defaultu... mozda mesavina pinteresta i evernota!
Srecno! |
21. 06. 2012. | #4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 23.02.2012
Hvala: 0
1.169 "Hvala" u 15 poruka
|
|
21. 06. 2012. | #5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Imam ja ideju
Ajde da naprvimo kanister od 1l u koji staje 50l |
2 članova zahvaljuje mangia za poruku: |
21. 06. 2012. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
moze, samo treba da bude pod pritiskom
21. 06. 2012. | #7 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 2
2 "Hvala" u 1 poruci
|
ja se iskreno nadam da je ovo "last chance"
|
22. 06. 2012. | #8 |
profesionalac
Professional
9 "Hvala" u 8 poruka
|
Lepo kaze ona reklama za Lav pivo: Srbija je zemlja sa najvise "strucnjaka" po glavi stanovnika!
Mozda ovde treba da se ubaci opcija da onaj ko postavi temu brise komentare koji su offtopic. |
22. 06. 2012. | #9 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Sabijanje vode je nova ideja pošto do sada to nisam nikako odradio... Svaki put mi eksplodira u lice...
|
|
|