(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 06. 2007. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.06.2007
Hvala: 1
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Crossbrowser CSS problem
Pozdrav,
Na blogger template-u koji trenutno radim je footer u IE7 pomeren u desno umesto da se nalazi na sredini strane, dok je u FF-u i operi centriran. http://housembtest.blogspot.com/ Interesuje ako neko zna kako to popraviti da footer bude na centru i u IE ? |
08. 06. 2007. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
Probaj ovako:
Kôd:
#footer { background:#FCF5E9 url(http://vladimirfieldv.googlepages.com/footertop.jpg) no-repeat scroll center top; bottom:0pt; left:0; height:60px; margin:0pt auto; padding:0pt; position:fixed; width:960px; } Takođe kada kao vrednost propertyja navodiš nulu - nije ti potrebna jedinica - nula je uvek nula bilo da je reč o pikselima ili metrima. Jedinicu "pt" (point) izbegavaj jer je namenjena za štampu, koristi ili px, em ili %. Nadam se da znaš da IE ne podržava position: fixed;, njemu daj ili static, ili hackuj nekako preko JSa, ili koristi neku od tehnika za taj efekat. Poslednja izmena od Dragan Babić : 08. 06. 2007. u 21:39. |
09. 06. 2007. | #3 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.06.2007
Hvala: 1
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Hvala na savetu, za positon: fixed nisam znao da IE ne podrzava. Sto se tice validnosti css i x(html) a mislim da po default-u blogger template-i nisu xhtml strict validni a ni css posto te greske koje mi je validator prijavio je neki bloggerov css. (ili ne umem da validujem stranu ) validovao sam cak i prazan blog.
Za nula vrednost u CSS-u znam da ne treba da se navode jedinice i nisam ih navodio, mogu ti poslati originalni xml dokument. Ne znam zasto se tebi tako ischitalo... Sto se tice koda i standarda, skoro sam krenuo i jos ucim CSS , zanima me gde konkretno gresim, ako ti nije problem cisto da mi skrenes paznju. Hvala jos jednom. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 03:28 |