Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 03. 2014. | #1 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
|
Select2 + ajax - kreiranje tabele
Ne znam kojoj bi temi ovo pitanje odgovaralo pa sam postavio ovde.
Opis: Aplikacija koju pravim bavi se prvenstveno poljoprivrednicima, njihovim radovima i izracunavanju troskova. Ono sto ja zelim da uradim jeste da iskoristim prednosti weba ali i excela. Poljoprivrednici najcesce upisuju troskove u nekakve table i tako su navikli. Problem: Stigao sam do najslozenijeg dela i prosto ne znam kako da izvedem ono sto sam zamisljao sto po pitanju koncepcije baze sto po drugim. Radi se o dodavanju aktivnosti tj. zadataka. Osnovni podaci za unosenje su ok, medjutim aktivnost obuhvata i mehanizaciju (kombajni,traktori), radnike, i npr. hemiju (pesticidi ...) i njihova satnica, tj. upotrebljena kolicina Ja za svaki elemenat imam posebnu tabelu: HTML kôd:
Mehanizacija: ID, ime, korisceno_casova Radnici: ID, ime, odradjenih_casova Hemija: ID, naziv, dostupna_kolicina ... Zato sam ja zelim da korisnik unosi osnovne podatke putem Select2 plugina - radnike, mehanizaciju ... i da se od toga napravi tabela i to je ok, vec je uradjeno Medjutim od svih tih podataka moram da napravim tabelu da korisnici lako unosili podatke i brzo a ne da svaki put iznova unose datum pa biraju radnika ... i sl. Tabel: u kolonama su najpre datum a ondak svi odabrani elementi: Citat:
Ispod u redovima kada unosim datum, satnicu za lazu, miku,imt, kolicinu (kg) za pesticid ja to moram da updejtjem u njihovim osnovnim tabelama sa pocetka... Kako sad da organizujem bazu ? Ima li ko ideju? Poslednja izmena od mslavko : 13. 03. 2014. u 13:06. |
|
|
|