Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 01. 2011. | #1 |
Web designer
Professional
|
Yii Framework & Flexica CMS
Pozdrav,
Zanima me da li je neko imao iskustva sa Yii frameworkom, kako se pokazao u radu, praxi? Takodje da li je neko koristio Flexica CMS baziran na pomenutom frameworku? Pokusao sam na windows/localhostu da ga podesim cisto da testiram, medjutim nisam uspeo instalaciju da doteram do kraja |
18. 01. 2011. | #2 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
Za Flexica CMS nisam čuo, ali sam Yii framework koristio. Zaista jedna izuzetna stvar .
Odlično je osmišljen. Ima arhitekturu zasnovanu na komponentama nešto slično kao zend. Odatle i visok stepen code resue-a da se tako izrazim. Čak i tvrdim da je način programiranja u PHP-u koji taj framework forsira pravi način programiranja. Takođe code generation rules! Jedina mana koju ja trenutno vidim jeste što je deo oko javascript hevy aplikacija nesrećno realizovan. Mada uz malo razmišljanja u napred i to može da se reši. A odakle ti je to da je Flexica zasnovana na Yii?
18. 01. 2011. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
YII frejmvork su počeli da koriste i veliki igrači (IBM, Yahoo), tako da mu to obezbeđuje budućnost...
|
18. 01. 2011. | #4 |
Web designer
Professional
|
Moracu da izdvojim vreme za njega znaci
@ajankovic: Saznao sam na njihovom forumu: http://www.yiiframework.com/forum/in...-applications/ (info) |
18. 01. 2011. | #5 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
Aha vidim da su baš novi. Čak nemaju ni uputstvo za instalaciju .
18. 01. 2011. | #6 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
|
|
|
|