Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 11. 2007. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Sinronizacija dva Maca
Upravo mi je stigao laptop pa me interesuje da li neko koristi dva Maca istovremeno i kako ih sinhronizuje. Pre nego što počnem da isprobavam sijaset kojekakvih aplikacija zanima me da li neko već ima uhodan setup i preporuke.
iMac će mi biti primarna mašina u kancelariji dok ću MacBook da nosam u stan, po kafanama i slično. I da, ne plaća mi se $99 za .Mac
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 29. 11. 2007. u 14:26. |
29. 11. 2007. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
|
ja koristim good-old-rsync na home dir-u - meni prilicno ok radi posao. nije preterano elegantno, ali ukoliko ti ne treba nista slozenije od mirror-ovanja onoga na cemu radis i lokalnih app settings-a (npr. mirror-ovanje keychain-a - mada i to je u sustini moguce ukoliko imas potpuno identican setup), radi ok.
|
29. 11. 2007. | #3 |
profesionalac
Professional
|
Meni taj posao obavlja Subversion.
Imam jedan repo samo za /home na Mac-u. Drugi repo za multiplatform projekte itd. Jeste malo zametan proces ali navikne se chovek. Dodushe, ne znam kako svn radi sa mac fajlovima koji imaju resource fork-ove (nemam takve). Bookmarke sam napokon pocheo da chuvam na delicious-u, a za mail instalirao IMAP na kucnom serveru i sav mail sync-ujem na lap po potrebi (mada razmishljam da migriram sav mail na Google Apps i batalim zezanje sa sopstvenim serverom). Shto reche caboom, radi ok |
29. 11. 2007. | #4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
|
e kada spomenu svn, mislio sam da probam da koristim mercurial za fajlove na kojima radim (sto ce reci source, dokumenti, itd.) za sinhronizaciju izmedju par masina, ali nikako da stignem da se poigram sa tim - da li neko ima iskustva sa pomenutim, ili pak nekim drugim "distribuiranim" vcs-om (git, ..., ...) u iste svrhe?
|
29. 11. 2007. | #5 |
profesionalac
Professional
|
Git je overkill, imho.
Ja sam probao Hg i kuci i na poslu i prilichno je brz (iirc, subversion ce u nekoj od sledecih verzija preci na slichan storage sistem kao Hg). Ali, nisam se odluchio da ga koristim u kucnim uslovima jer mi centralizovani vcs bolje lezhi (imam home server koji tome sluzhi, i josh jedan push mi samo stvara nepotreban posao). Ili to ili moj nachin razmishljanja jednostavno nije kompatibilan sa distributed sistemima Nevezano, ali planiram da Hg koristim na web serveru za "instant update" content-a, chini mi se da je za to mnogo pogodniji od centralizovnih vcs-a. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Par pitanja u vezi Maca i tastature | Ilija Studen | Hardware | 33 | 19. 12. 2006. 15:18 |
Dopremanje (jednog Maca) iz USA | Ilija Studen | Opušteno | 10 | 06. 06. 2006. 23:14 |