23. 03. 2010. | #1 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Nigerian scam telefonom...
Prošle sedmice me zove na mobilni neko iz Japana (barem tako kaže Google) i priča je sljedeća (skraćeni Engl. prevod):
- Halo - Halo - Ja sam ovaj_onaj iz Tokija i našao sam vaš broj u nekom biznis direktoriju. Jeste li vi Pero Perić predsjednik IOLL kompanije. - Dobar dan jarane, niti sam ostavljao broj po kakavim glupostima niti sam predsjednik te kompanije - O ja se izvinjavam, neću vas više smarati Juče - Halo (isti glas u slušalici ali totalno drugačiji broj) - Halo prijatelju iz Tokija... Opet si promašio broj - Aaaa znači već smo razgovarali. Bla bla moj prijatelj ima prijedlog za vas, mi imamo 2 mil. USD i trebamo partnera od toga vama pripada 47%........... Žao mi bilo što su uboli u Ponedeljak, radni dan kada žalim što sam živ. Inače bi se baš razigrao sa njima |
23. 03. 2010. | #2 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Proveri ti to u vezi racuna...bilo nedavno upozorenje..."ne odgovarajte na nepoznate brojeve iz inostranstva"!
24. 03. 2010. | #3 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 05.08.2009
Hvala: 5
7 "Hvala" u 6 poruka
|
Isti slucaj.Samo meni i muziku pustili .A racun mi je isti.
|
24. 03. 2010. | #4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Mene su cijele prošle godine peglali neki cold caller-i, prvo Indijci koji nude outsorcing svega i svačega a potom (navodno) Japanci koji bi da posreduju u mojim ulaganjima u tamošnju berzu... No spiki ingliš, #$@§% ti pas mater, ajm sori... Sjajna terapija
24. 03. 2010. | #5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Nisam u romingu da mi jede račun niti sam ja zvao.
|
24. 03. 2010. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
postoje servisi koji skidaju pare na poziv, ali mislim da su ih nasi provajderi blokirali
26. 03. 2010. | #7 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Počeli sada i na fiksni da zovu.
Neki njihov biznis dir. je pokupio podatke sa Alibabe... |
26. 03. 2010. | #8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.03.2006
Hvala: 9
15 "Hvala" u 10 poruka
|
@ivanhoe,
to blokiraju svi provajederi, ne smije ti niko naplatiti TK uslugu bez tvoje saglasnosti ili iniciranja same usluge, ako se desi tuzi svog davatelja TK usluga Kod nas je bila aktuelna prevara gdje te neki broj "trzne", a nas radoznali narod odma zove nazad da vidi ko smeta... |
26. 03. 2010. | #9 | |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Ja jednom napisah poruku ali je nema.
U Svedskoj je prosle godine bilo aktuelno ovo sto zidoo kaze: Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
domain scam? www.qepeng.org.cn | [nq] | Opušteno | 6 | 02. 04. 2009. 21:37 |
Nigerian scams - now in Serbia! | Bojan Zivanovic | Opušteno | 2 | 07. 10. 2008. 19:56 |