22. 07. 2006. | #1 |
expert
Expert
|
wtf? next() "brlja"
Pri insertu u tabelu imam gomilu polja, pa umjesto da pisem liniju od "kilometar" - konacno odlucih da odvojim minut-dva i to konacno sredim. Elem, naletih na glup problem, samo jos nisam utvrdio ko je glup: ja ili mi php nesto brlja
Po "vuku", next() ce vratiti false ako vise nema elemenata u nizu. dakle: PHP kôd:
U medjuvremenu sam sredio problem po "seljacki": PHP kôd:
Je l' neko imao slicnu muku, prvenstveno da znam da li ja grijesim ili je nesto drugo u pitanju.
Poslednja izmena od oliver : 22. 07. 2006. u 16:10. |
22. 07. 2006. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
probaj reset() pre petlje da bi ti se interni pointer u nizu vratio na početak, naročito ako si ga već provrteo kroz neku petlju.
22. 07. 2006. | #3 |
expert
Expert
|
Nema nikakvog petljanja s nizom ranije, samo provjerim odredjene vrijednosti i ako je sve ok onda dolazi query. Probao i sa resetovanjem - identicna situacija, 3x vrati false.
Razmisljao sam da je mozda problem do samih podataka/imena kljuceva u nizu, al' je "prost" da prostiji ne moze biti sto se toga tice. Jedina "mana" mu je sto ima ~50 elemenata, al' i to nula naspram npr. dump-a baze kad imam mnogo vece nizove.
22. 07. 2006. | #4 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
|
Equal i identical nije isto
Loše je postavljen uslov:
if (next($data)) { taj uslov će vratiti "false" kada je stvarno poslednji slog u pitanju, ali i u još nekim slučajevima. Fora je u tome što ti ovde radiš "nevidljivo" kastovanje u boolean, tj. php će vrednosti 0 i empty kastovati u false, a pretpostavljam da je to situacija gde ti pravi problem. Da probam da pojasnim, tvoj uslov je identican ovom if ((bool)next($data) == true) a hteo si ovako nešto: if (next($data) !== false) Znači ovaj uslov je ispunjen ako je vrednost koju vrati next($data) različit od false, ali i ako je različitog tipa, npr. 0 |
22. 07. 2006. | #5 |
expert
Expert
|
to je to! na 3 mjesta sam imao nulu kao vrijednost, a igrom slucaja sam dump-ovao kljuceve u else (cisto da vidim sta se desava) i nisam primijetio "anomaliju".
inace uvijek stavljam ==/!== kad (ne)ocekujem boolean, kao i sa ostalim vrijednostima, ali eto, pametovanje me kostalo dodatnog vremena u trenucima kad ono i ne stoji bas na mojoj strani znaci, busted
22. 07. 2006. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
e vidis ovo je vrlo originalan pristup ovom problemu, ovu foru sa next nisam jos nikad video.
Obicno se ovo pise ili kao ova tvoja petlja, pa se onda samo na kraju odbaci zadnji karakter (a to je zarez viska), ili se elementi stavljaju u niz koji se onda na kraju join-uje zarezom.
22. 07. 2006. | #7 |
expert
Expert
|
sjetio sam se danas i toga, da odbacim zadnji karakter, al' sam bio tvrdoglav pa izgurao sa pozicioniranjem elemenata u nizu
22. 07. 2006. | #8 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
|
Upinjući se da objasnim razliku između equal i identical operatora, zaboravio sam da napomenem da koristim slicnu f-ju, tj. metodu klase, koja u jednoj od reinkarnacija izgleda ovako:
Kôd:
function InsertRecord($table, $values) { $query = "INSERT INTO $table SET "; foreach($values as $key=>$value) $query .= "$key = '$value',"; $query = substr($query, 0, -1); $this->query($query); return $this->res; } |
22. 07. 2006. | #9 |
expert
Expert
|
Evo update
PHP kôd:
22. 07. 2006. | #10 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
|
Ili, mozda ovako...
PHP kôd:
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 20:21 |
Karakteri "&" i "=" i XMLHttpRequest | Milos Vukotic | Regular expression i htaccess | 18 | 01. 10. 2007. 16:16 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 12:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |