|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 05. 2010. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Stvaranje matričnog zapisa iz hrpe input podataka
E ovako
Ovim kodom ispod ispisujem tablicu u kojoj je u svakoj ćeliji jedno input polje. Korisnik upisuje neke brojeve u te inpute, i stišće submit. Moj zadatak je iz svakog stupca naći minimalnu i iz svakog retka maksimalnu vrijednost. Da bi to napravio, htio unešene podatke prenesti u niz (ili niz nizova) pa iz njih nekako izvući maksimume i minimume za retke/stupce. Kako to izvesti? PHP kôd:
26. 05. 2010. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
izmeni "name" atribut "input" taga da radi: ...name="polje['.$i.']['.$j.']" value...
tako ce se PHPu proslediti polja tipa "polje[4][7]", a on ce to da pretvori u array $_POST['polje'] onda posle recimo koristis www.php.net/sort, pa gledas koji je prvi element niza (taj je min) a koji zadnji (max)
27. 05. 2010. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Složio sam si name inputa tako.
Znači, ako hoću samo za početak ispisati tu matricu, trebam: $matrica = array($_POST['polje']); echo $matrica; ili? Još sam na jednom mjestu tražio pomoć, pa mi je bilo lakše nacrtati što trebam http://img46.imageshack.us/img46/350/matrixu.gif
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Input Validation | eclipse | Sva početnička pitanja | 4 | 08. 04. 2011. 05:13 |
<input> array | misk0 | Sva početnička pitanja | 3 | 25. 06. 2008. 20:21 |
LIKE, vise zapisa | Ivan | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 14 | 16. 04. 2008. 13:21 |
Stil za input value | blogowski | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 23. 10. 2007. 21:04 |
Input escape - mysql_real_escape_string | bluesman | PHP | 11 | 11. 03. 2007. 16:14 |