|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
07. 10. 2011. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
2-jezicni Wordpress sajt, koji plugin predlazete?
Neki textovi ce biti na srpskom, neki na engleskom. Nece nuzno postojati prevod svakog texta, ali ako postoji treba da imam opciju da izaberem text na drugom jeziku i da se na strani onda linkuju. Sve kategorije ce imati prevedenu kategoriju, i tu takodje treba da postoji link koji vodi direktno na tu kategoriju na drugom jeziku. I treba da znam koji je jezik trenutno izabran, da mogu u temi da prikazem sta treba.
to bi bilo sassvim dovoljno od funkcionalnosti...
07. 10. 2011. | #2 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
od svih koje sam probao meni qtranslate najvise pase i mislim da moze da odradi sve ovo sto si naveo. doduse sa tim pluginom postoji problem kad su nice permalinks u pitanju, pravi ih samo od default jezika na koji dodaje nastavke
|
07. 10. 2011. | #3 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Svojevremeno sam koristio http://wpml.org/ - nije loš (tad bio)
|
08. 10. 2011. | #5 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.10.2011
Hvala: 6
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Pre godinu dana sam koristion qTranslate, koji sam tad odabrao zbog jednostavnosti. Bio mi je potreban za rotaciju 3 jezika.
Napravio sam drop down meni, gde korisnik bira jezik koji je posle oznacen kao izabran. Prilikom upisa novog posta svako polje Title, Content i Excerpt ima mogucnost upisa u odabranim jezicima. Sto se tice snimanja u bazi, sve je isto. Snima se u isto polje. Jezici su razdvojeni tagovima. Takodje bez problema sam menjao ostali (staticni) txt ili slike, na osnovu odabranog jezika. A za kategorije ne znam, nisam imao potrebe za koriscnje kategorija. |
08. 10. 2011. | #6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
qTranslate ima problem sa seo linkovima, kao sto neko rece, i ima problem sa pretragom (bar je imao kad sam ga koristio). Pronadje stranicu ali je prikaze samo u izabranom jeziku tako da nadjeni termin moze biti na stranici koja se ne vidi -> zbunjujuce.
WPML je sada komercijalni plugin i vredi svaku paru. Moja preporuka je WPML.
|