e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 04. 2011. | #1 |
Mister
Master
|
Šio mi ga Djura payments
Več dugo muku mučim sa nekim naplatama iz inostranstva. Malo mi je pun Q bank transfera, čekanja u redovima po bankama, čekanja po 15-45 dana da potvrde uplate, itd, itd...
Kao ok rešenje mi se učinio Payoneer i opcija da bilo ko može da izvrši uplatu na moju CC. Kad pare legnu odem na bankomat ili direktno kupujem i plaćam sa CC i sve ok. Koristim Payonner CC već neko vreme ali mi se već 100-ti put dešava da mi odbiju neku uplatu (obično veću od $200) tbog "Before we can approve this private payment request, we require additional information from the loader" i onda je to prava peripetija koja traje 10 dana i pri čemu se svi moji klijenti smore i zapitaju živim li ja uopšte na ovoj planeti kad je ovako teško da mi plate. Ono što me zanima je sledeće. Postoji li neka pouzdana opcija da se primi uplata iz inostranstva bez nekih suludih limita kao ovaj od $200, a da može da se izbegne Moneybookers, bank transfer, devizne uplate i ostale mambo-džambo opcije koje u Serbistanu traju nesnosno dugo i troše živce i vreme čekanja po redovima?
28. 04. 2011. | #2 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ja imam PayPal nalog pa ako mogu kako pomoći, javite... ne treba provizija, možda nekada pivo popijemo...
|
28. 04. 2011. | #3 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Vidi imam i ja PayPal provizija 50%
|
28. 04. 2011. | #4 |
profesionalac
Professional
|
2Checkout + njihova Payoneer kartica.
I nema problema.
28. 04. 2011. | #5 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Citat:
Kakvi redovi, potvrde, 45 dana čekanja? |
|
28. 04. 2011. | #6 |
Mister
Master
|
^ Nisam mislio na redove kod wire transfera već na druge opcije. Za čekove (Google) sam ranije čekao po 45 dana, za WU ili MoneyGram se čeka u redu... a i wire zadnji put kad sam koristio sam se načekao 20 dana za neku uplatu iz Slovenije zbog veze nemam čega. Samo sam pitao postoji li metod da klijentu iz inostranstva prosledim invoice i da on obavi uplatu lako,tj. da ja lako primim tu uplatu i podignem ili raspolažem sa svojim novcem, kao sa Payoneer karticom.
28. 04. 2011. | #7 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
... gde je problem? Ako imaš d.o.o ili agenciju, napraviš ino fakturu sa instrukcijama za plaćanje koje dobiješ od banke i novac ti legne na račun dan-dva nakon uplate. Kada novac legne, popuniš obrazac koji dobiješ od banke, novac ti legne na devizni račun, podneseš zahtev za prodajom deviza i sutradan ti pare budu na računu. Celu ovu proceduru sam juče uradio i Rajfajzen banci i danas podigao dinare.
|
28. 04. 2011. | #8 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Sve se ovo zavrsi iz 2 kliringa, par sati, istog dana.
|
28. 04. 2011. | #9 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
^ Tako je. Znači ako imaš ebanking obavljaš sve istog dana bez problema.
|
29. 04. 2011. | #10 |
Mister
Master
|
Ljudi jel vi ovde ne vidite problem ili šta? Pa neću da popunjavam 54 obrasca i čekam 16 kliringa, plaćam 8 razlika u kursu i sa e-bankingom i bez čekam po redovima da podignem novac.
Osim toga, hvala vam ali znam kako se posluje sa inostranstvom i deviznim računom ali nisam to pitao. Pitao sam: ima li neki metod plaćanja sličan Payoneer CC gde pošaljem klijentu link (https://load.payoneer.com/LoadToPage.aspx), on mi uplati putem svoje CC i za dan/dva imam novac na raspolaganju (na kartici za kupovinu ili u kešu na bankomatu). Bez kliringa, 86 obrazaca, 16 promena valute, itd, itd...