24. 05. 2006. | #1 |
expert
Master
|
B92.net down?!
Mislim stvarno nemam reci, prvo ih sruse prekljuce, mislimok, moze svakom da se desi a onda i juce pa sve do danas nisu dostupni, mislim prosto ne mogu da verujem da su mogli da dozvole da ih neko tako DDoS-uje dva puta u dva dana.
KOliko sam obavesten oni se hostuju na NL ISP-u - xs4all, ali opet postoje nacini da se to sve sredi, neka se skrpe pa nek plate neki host na dynamic dns servisu tipa akamai... Stvarno sam razocaran.... A nigde nema nikakvo obavestenje, formu radi niko nista ne prica... |
24. 05. 2006. | #2 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
Šalu na stranu, ovakve stvari (sajber-terorizam) su prilično nove na ovim prostorima, pretpostavljam da nema puno administratora koji znaju kako da izađu na kraj sa time. |
|
24. 05. 2006. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Ispravka, danas je vec treci dan koliko je down
Prekjuce je bio prvi napad, nekako su skrpili juce ujutru.. da bi uvece opet pocelo.. I danas je treci dan Ma pilicari, mogli su malo da se ispruze za pravog administratora
24. 05. 2006. | #4 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Kada je ovakav napad u pitanju nije bas jednostavno pricati sta treba. Svojevremeno su srusili Yahoo, eBay, Amazon. Postavljen je info na blogu, a uskoro ce i na sajt.
24. 05. 2006. | #5 |
expert
Master
|
Pa majku mu, sto se ne skrpe pa nek plate neki host na dynamic dns servisu tipa akamai... Opet kazem, sve dok je ovako moci ce da ih DDoS-uje ko hoce, samo treba da ima malo kesha... Svojevremeno je onaj Rus, vodka, DDoS-ovao ceo Verat sa ES-om, mislim da cak negde imam i njegov broj, lepo rekao covek, samo platis koju hiljadu evrica i moze da padne sta hoces....
|
24. 05. 2006. | #6 |
Moderator
Wrote a book
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Jel' se takav hosting uzima na Akamai.com? Koje su dobre kompanije koje nude dynamic dns?
24. 05. 2006. | #7 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
DDoS je u suštini dosta nezgodna stvar, i kao što reče Dejan, svojevremeno je i Yahoo! padao, uprkos svim zaštitnim forama Akamai distributed hostinga.
U svakom slučaju trebalo bi da se ispruže za boljeg admina. |
24. 05. 2006. | #8 |
expert
Master
|
Da, yahoo ga koristi izmedju ostalih.
Kompletna lista na : http://www.akamai.com/en/html/about/customers.html
Though nothing can bring back the hour Of splendour in the grass, of glory in the flower; We will grieve not, rather find Strength in what remains behind; Poslednja izmena od STELLANOVA : 24. 05. 2006. u 13:07. |
24. 05. 2006. | #9 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Vodka se na ES hvalio da će za 10K dolara da isključi na 7 dana kompletan srpski Internet i da ima desetak hiljada zombie mašina. Kada se neki frajer javio da ga ispljuje kao lamera, lik je ladno isključio Verat na, koliko se sjećam, dva dana.
|
24. 05. 2006. | #10 |
expert
Master
|
B o j a n, je to uradio, svesno ga je provocirao da DDoS-uje ES, sto je ovaj na kraju i uradio samo sto je eto i Verat pao onda
|
|
|