Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
10. 10. 2012. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
|
Htaccess na Loopiji pravi problem
Imam neki nalog na loopiji i pokusavam da ga iskoristim za neki svoj sajt, ali me mori ovo oko htaccess-a, nije isto kao na ostalim serverima.
Primer: www.domen.com/oglasi/ HTML kôd:
RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^(.+) $1 [L] RewriteRule ^(.*)/$ $1.php?page=$1 [L] RADI NA OSTALIM SERVERIMA na LOOPIJI NECE RewriteRule ^(.*)/$ $1?page=$1 [L] RADI NA LOOPIJI Ako neko ima ideju kako da prvi primer radi i na loopiji jer tako radi na mnogim serverima, a i u localhostu mi je potrebno da bude $1.php da bi radilo. |
10. 10. 2012. | #2 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Probaj da uradiš escape, tipa \. ...
|
10. 10. 2012. | #3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Verovatno je na Loopiji isključena MultiViews opcija na Apaču dok je na drugim hostinzima uključena. http://httpd.apache.org/docs/current...gotiation.html
Ja lično preferiram da uvek isključim MultiViews jer u kombinaciji sa mod_rewrite može da dovede do velikih problema koje je teško otkriti (ako ne znaš za MultiViews foru). Ako malo bolje pogledaš logičnije je ovo što radi na Loopia, skript ti se zove skript.php a ne samo skript, tako da bi se pre moglo reći da si ti na drugim hostinzima navikao da radiš pogrešno. Sad sve zavisi od ličnih preferencija, ali moje je iskustvo da content negotiation može da prouzrokuje mnogo glavobolje. Možeš da probaš da dodaš u .htaccess Kôd:
Options MultiViews Poslednja izmena od mileusna : 10. 10. 2012. u 21:52. |
"Hvala" mileusna za poruku: |
10. 10. 2012. | #4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
|
@mileusna,
ovo sam ubacio: "Options MultiViews" i ima uticaja ali ne sljaka. Kada to ubacim vraca rezultat: The requested URL /oglasi/ was not found on this server. a bez toga vraca nagomilane .php: The requested URL public_html/oglasi.php.php.php was not found on this server. @webarto, probah da ubacim na nekim mestima tvoj predlog, ali nece, nisam siguran da to postavljam kako treba. Sad videh na jednom forumu da treba crtica ispred "Options -MultiViews", ali mi vraca opet gresku, ali nekako glupu jer fajl oglasi.php postoji: The requested URL public_html/oglasi.php was not found on this server. Aaa, evo ga, ubacivanjem "RewriteBase /", radi. To je toJ! Hvala Mileusni i Webartu, big menovi! Poslednja izmena od martinluter : 10. 10. 2012. u 22:24. |
|
|