|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
28. 02. 2011. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 24.08.2009
Hvala: 37
300 "Hvala" u 17 poruka
|
CodeIgniter - pozivanje metode controllera iz command prompta
Zdravo svima,
potrebno mi je da u CodeIgniter-u pozovem metodu controllera ali iz command linije. Na netu sam nalazio neke odgovore ali ni jedan od njih ne uspevam da mi proradi. Da li je neko ovo vec probao i ako je moguce da podeli svoja iskustva sa nama. Hvala. |
28. 02. 2011. | #2 |
član
Certified
|
Za pocetak zavisi da li je rec o CI 1.7.x ili o CI 2.x, sa obzirom da je nova tema pretpostavka je da koristis CI 2.x i uz njega dolazi CLI.
E sad u zavisnosti od toga da li zelis da koristis CodeIgniter uvek kao CLI ili zelis da rade i web i cli. Ukoliko zelis iskljucivo CLI da koristis (ne treba ti web) dovoljno je da setujes uri_protocol na CLI Kôd:
$config['uri_protocol'] = 'CLI'; Kôd:
$config['uri_protocol'] = isset($_SERVER['REQUEST_URI']) ? 'REQUEST_URI' : 'CLI'; Kôd:
$config['uri_protocol'] = isset($_SERVER['REQUEST_URI']) ? 'PATH_INFO' : 'CLI'; Kôd:
/putanja/do/php -q /putanja/do/index.php imeKontrolera imeFunkcije argument1 argument2 ... argumentN |
2 članova zahvaljuje sinisabobic za poruku: |
01. 03. 2011. | #3 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 42
18 "Hvala" u 9 poruka
|
Citat:
PHP kôd:
|
|
02. 03. 2011. | #4 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
Ne bih ^ to koristio, ako pogledas komentar ispod funkcije bice ti jasno i zasto.
recimo... PHP kôd:
|
02. 03. 2011. | #5 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 42
18 "Hvala" u 9 poruka
|
Sto se tice tog komentara, ne znam zasto bi neko uopste ocekivao da php-cgi startovan sa komandne linije prijavi da je on sada cli. To bi mozda i imalo smisla da su cli i cgi funkcionalno potpuno isti.
php_sapi_name tome i sluzi, ako vrati cli, znas da je definisan STDIN, da imas $argv, itd. |
28. 02. 2011. | #6 |
profesionalac
Qualified
300 "Hvala" u 17 poruka
|
Hvala na odgovoru,
verzija je 1.7.2, ta se koristi u firmi za sad. Sinisa, ako mi je controller u folderu /controllers/admin/[naziv_controlera].php kako tada prilagoditi poziv ovome sto si napisao? |
28. 02. 2011. | #7 |
član
Certified
|
Posto CI 1.7.2 ne dolazi sa CLI-jem najlakse ti je da poskidas MY_URI.php i CLI.php i radice sve na nacin na koji sam objasnio za CI 2.x
http://codeigniter.com/wiki/CI_on_the_command_line/ Poziv ce ti izgledati Kôd:
/put/do/php -q /put/do/index.php admin/[naziv_kontrolera] imeFunkcije argument1 argument2 ... argumentN Poslednja izmena od sinisabobic : 28. 02. 2011. u 19:30. |
"Hvala" sinisabobic za poruku: |
28. 02. 2011. | #8 |
profesionalac
Qualified
300 "Hvala" u 17 poruka
|
Posto se ovaj controller nalazi u admin delu za koji je potrebno da korisnik bude logovan, da li je uopste moguce proslediti username i password kako bi metoda mogla da bude izvrsena?
|
28. 02. 2011. | #9 |
član
Certified
|
Ako pricas o korisniku logovanom na web-u onda u startu razmisljas pogresno... komandna linija nije svakom dostupna tako da u skladu sa tim napravis odredjena pravila ukoliko se poziva iz komandne linije da ne trazi username i password mada generalno licno volim da razdvojim ono sto se poziva iz web-a od onoga sto se poziva iz konzole u odvojene funkcije ili odvojene kontrolere kad je to moguce
|
01. 03. 2011. | #10 |
profesionalac
Qualified
300 "Hvala" u 17 poruka
|
Da Sinisa, slazem se sa tobom u potpunosti.
Ali, i sam znas da praksa nije isto sto i teorija. Ovde imam klasican slucaj da gazde hoce sve i odmah tako da neke funkcionalnosti koje je moguce da admin poziva iz admin dela sada zele da automatizuju i pozivaju iz cron-a a da kao backup ostane mogucnost da admin nekad pozove fju klikom na button u admin delu. A glupo je praviti duple controllere koji rade isti posao |
|
|