|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 11. 2011. | #1 |
član
Certified
|
Problem sa BI Reporting services-om
Ljudi, potrebna mi je pomoc. Vec dva dana se patim sa Business Intelligence-om i Reporting services-om. Naime, ne mogu da pristupim localhost serveru, folderima i izvestajima koje sam pravio. Sve je bilo u redu dok nisam (pojma nemam zasto sam to uradio) instalirao Internet explorer 9. Sve je ok radilo na 8. Kako sam instalirao, onemoguceno mi je da pristupim i preko IO, Mozile, GChrome...Poceo je da mi trazi user name i password iako nisam podesavao user roles u Reporting services config. menag. Attach-i u prilogu. Ako se neko susretao sa ovakvim problemom molio bih da pomogne, inace ode sistem pa sve iz pocetka...
|
05. 11. 2011. | #2 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
|
Izgleda kao da iz nekog razloga ne prolazi windows integrated authentication. Podešavanja internet explorera ili IIS treće nema.
Kod tebe je verovatno Internet Explorer Tools / Internet Options, na tabu Security izaberi Local Internet, pošto su reporti na localhost. Klikni na dugme Custom Level..., iskočiće novi dialog Security Settings, skroluj do dna, videćeš User Authentication / Logon, tu treba da ti bude izabrana opcija 2 Automatic logon only in Intranet zone, izaberi taj radio, klikni ok, pa još jednom ok i trebalo bi da radi.
06. 11. 2011. | #3 |
član
Certified
|
Resio sam problem. U pitanju je samo bila moja brzina i nepaznja. Odradio sam resetovanje IE setings-a (http://support.microsoft.com/kb/318378). Kada sam restartovao IE i pokusao da pokrenem Report server izaslo mi je obavestenje na dnu strane (print screen u prilogu). Koliko se mogu setiti kada sam prvi put instalirao IE9 i pokrenu server, nisam kliknuo na "Turn on Internet setings" vec sam zatvorio pop up prozor!!! Eto malo nepaznje i dva dana njakanja bespotrebno!
|
|
|