|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 08. 2009. | #1 |
novi član
|
SEO pitanje: vise domena za jedan sajt
Zanima me da li google daje neke penale ili kazne ako imam 3 domena koji pokazuju na jedan te isti sajt. Naime, zakupio sam domen koji nosi ime proizvoda i jos 2 domena koji u svom imenu sadrze kljucne reci po kojima ce korisnici lakse da pronadju moj sajt. Dakle ta 2 domena imaju cisto SEO svrhu. Sva tri domena pokazuju na jedan te isti sajt koji na svojim stranicama u sadrzaju sadrzi naravno ime tog proizvoda kao i kljucne reci koje se nalaze u imenima ona 2 domena.
Dakle prvo pitanje je da li je ovo sve ok sto se tice legalnosti kod googla? A drugo pitanje (pod uslovom da je odgovor na prvo pozitivno) je kako najbolje optimizovati ovo da bih bio u vrhu rankovanja. Naravno generalno me zanima posto znam da je SEO komplikovan posao pa je ovo vise nego komplikovano pitanje. |
18. 08. 2009. | #2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
kljucno pitanje je - na koji nacin to 'pokazuju na isti sajt' ?
redirektuju na glavni domen ili prikazuju isti sadrzaj na sva 3 domena [bez redirektovanja] ? |
19. 08. 2009. | #3 |
novi član
|
Uf...mislim da je ovo drugo sto si rekao, znaci bez redirektovanja. Dakle imam 3 domena i sva tri su asocirana sa jednom ip adresom. Znam da se preko FTP kacim samo na jedan domen i kad npr izmenim index.html da ta izmena automatski vazi za pristup sajtu preko bilo kog domena.
Nisam direktno ja to sredjivao vec covek kod koga mi je hosting pa otud i moja nestrucnost. Znaci nije ono da kad se ode na domen1 tu postoji neki index.html koji preko HEAD taga za redirekciju salje posetioca na domen2. Evo prvi domen mi je dupetrasher.com (ime proizvoda) a drugi je theduplicatefilesfinder.com pa valjda moze da se vidi preko nekog DNS da li je to sto sam rekao. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SEO na vise domena? | Pedja | Marketing i SEO | 32 | 30. 12. 2012. 04:23 |
Vise domena za jedan sajt sa aspekta SEO | bokacbl | Marketing i SEO | 7 | 08. 02. 2011. 13:03 |
cookies za vise domena | bluesman | PHP | 9 | 07. 04. 2008. 23:24 |
Po jedan red iz vezne tabele (umesto vise...blah) | andrej | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 4 | 14. 02. 2007. 21:32 |
Jedan sajt, na vise domena | presretach | Marketing i SEO | 5 | 11. 01. 2006. 21:02 |