|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 10. 2006. | #1 |
Domagoj Horvat
Expert
|
dodavanje/brisanje input fields javascriptom
ovih dana me hoce javascript. treba mi nesto hitno, pa ako netko ima nesto gotovo ili ideju kako najjednostavnije/najbrze da izvedem ovo, pliz pliz pliz!
u attachmentu je slika forme. dakle, covjek bas bas hoce javascriptom dodavat/micat setove polja za unos. ima li ko sta gotovo? hvala unaprijed!
13. 10. 2006. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
|
Pogledaj ovde:
http://onlinetools.org/articles/unob.../chapter3.html |
13. 10. 2006. | #3 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Najlakše je da kloniraš. Stavi prototip reda u neki skriveni div...
Kôd:
<div id="skriveni" style="display: none;"><div class="red"> <input type="text" name="polje1[]" /> <select name="select1[]"> ...</select> ... <span class="remover" onclick="removeRow (this.parentNode);">remove</span> </div></div> Kôd:
<form ...> <div id="rowovi"></div> <span class="adder" onclick="addNewRow ();">Add New Row</span> </form> js: Kôd:
addNewRow = function () { document.getElementById ('rowovi').appendChild (document.getElementById ('skriveni').firstChild.cloneNode (true)); } removeRow = function (row) { row.parentNode.removeChild (row); } |
13. 10. 2006. | #4 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
idem isprobavat ovo sad pa javljam rezultate. puno hvala!
13. 10. 2006. | #5 |
Domagoj Horvat
Expert
|
radi savrseno!
samo jedno dodatno pitanje -> kako da ovo koristim kad editiram postojece zapise iz baze? znaci, citam iz baze x zapisa i njima punim setove (rowove), kako im pridjeljujem vrijednosti? smijem li echo onoliko inputa koliko ih ima u bazi sa odgovarajucim imenima (tipa polje1[] itd itd) ili moram punit javascript polja? prvo mi je jasno, drugo nisam siguran?
13. 10. 2006. | #6 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
uhh radio sam nesto slicno pre nekoliko meseci uspeh da nadjem
http://dev.emigma.com/skat_trgovina/...hitri&item=40# posto je to radjeno oko 3-4ujutru nemoj ocekivati mnogo ali sta znam mozda ti pomogne. Inace ovo je radjeno sa predefinisanim brojem polja. Mada mislim da sam negde radio i sa neogranicenim... sacu da pogledam |
13. 10. 2006. | #7 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Po mom mišljenju, najbolje ti je da u jednom trenutku samo jedan red bude editabilan, tj. da imaš samo po jedan set form elemenata na stranici.
|
13. 10. 2006. | #8 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
13. 10. 2006. | #9 | |
expert
Expert
|
Citat:
npr. PHP kôd:
je l' to - to, il' sam promasio poentu?
13. 10. 2006. | #10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Milism da jesi ... ovde se od rekorda tabele generise neko input polje
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Joomla Community Builder - dodavanje plugina | Dzoni-GS | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 17. 04. 2010. 16:22 |
Brisanje poruka, kontekst diskusije i sve slicno | cvele | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 24 | 07. 10. 2007. 20:58 |
youtube dodavanje na sajt i preload | pcigre | Flash | 6 | 02. 05. 2007. 17:37 |
Brisanje većeg broja slogova iz MySQL baze | Dragi Tata | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 14 | 22. 04. 2007. 17:46 |
Brisanje poslednje linije tekstualnog fajla | Blood | PHP | 10 | 24. 11. 2005. 22:58 |