|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
23. 08. 2012. | #1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.07.2008
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
cookie 24h, neprekidna rotacija 3 reklame, a za svaku se definise broj prikaza
pojma nemam ni title poruke kako da stavim
znaci imam 3 reklame u bazi. za svaku reklamu se definise broj prikaza, npr reklama1 => 4, reklama2 => 6, reklama3 => 1 dalje, korisnik dodje na sajt, prikaze mu se reklama1, dodje opet, i opet ide reklama1, i tako 4 puta. posle toga mu se prikaze reklama2, i opet reklama2 ukupno 6 puta. na kraju ide reklama3 jednom. nakon tog ciklusa ide sve ispocetka mysql bazu nemam, te 3 reklame se direktno unose u php fajl, posto mora biti jednostavno da se prebaci na dosta sajtova. takodje korisnike mogu pratiti samo preko cookie koji traje 24h, i posle 24h mora poceti novi ciklus upetljao sam se u ovo, 50 reda koda sam napisao vise ni sam ne znam sta je sta, sigurno ima neko elegantnije resenje sa nizovima da se odradi, ali nemam nikakve ideje, od vrucine ne mogu ni da razmisljam osnovna ideja je bila da kreiram cookie za $last i $next prikaz, koji bi definisali koja reklama je bila i koja je sledeca na redu. ali onda sam morao dodati i cookie za svaku reklamu broj prikaza, i gomila if/else naredbi, u kojima sam se pogubio zatim sam probao da kreiram jedan cookie "1.0.0", koji bi oznacavao broj prikaza svake reklame("2.0.0","2.1.0","2.1.1") i na osnovu toga da u kodu resavam koju da prikazem sledecu.. ali i tu sam se dosta upetljao znaci nije mi potreban kod, nego ideja kako to resiti na sto elegantniji nacin, tako da se moze kasnije i prosiriti broj reklama.. |
23. 08. 2012. | #2 |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
|
Možda:
PHP kôd:
Don't look at me; I'm lost too. “If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bul*s**t.” Poslednja izmena od Br@nkoR : 23. 08. 2012. u 20:48. |
24. 08. 2012. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Najednostavnije je da imas niz koji redom pamti sve prikaze bannera jedan po jedan: [reklama1, reklama1, ..., reklama2, reklama2, ...itd]
i da onda u cookie smestis trenutni offset u nizu koji si prikazao zadnji... kod sledecg prikaza uzmes vrednost cookie-a, dodas 1 i prikazes taj banner iz gornjeg niza. Ako je broj veci od duzine niza prikazao si sve reklame i onda uradis sta vec treba (npr. premotas na pocetak) Ako ti je nezgodno da rucno pravis ovaj niz svih prikaza, on lako moze da se generise u petlji iz nekog lepseg formata kao sto je ovaj Brankov