Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 02. 2011. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.02.2011
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Sta mislite o Linux Ubuntu?
Koje su prednosti a koje mane po vama ovom OS.
Meni se svidja jel je jednostavan, radi brzo, free, ima veliku zajednicu time i podrsku na netu.
13. 02. 2011. | #2 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
odlican je kao prvi linux ali mnoge druge distribucije su i brze i stabilnije od njega. po meni je poslednja dobra verzija bila 8.04, posle toga je postao prenapucan i poluupotrebljiv. odlicna stvar kod njega je synaptic package manager, ali bar kad sam ga ja koristio sav softver u repou je bio jako zastareo tako da sam vecinu stvari morao da kompajliram sam. moja preporuka su arch ili fedora, po mom iskustvu se ponasaju mnogo stabilnije od ubuntise
ARCH FTW!!1 Poslednja izmena od xippi : 13. 02. 2011. u 19:56. |
13. 02. 2011. | #3 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
|
Khm..gresis sinak, gresis
Korsitio sam Feodoru i veliki sam fan RH-a , i onda je doslo vreme da upgrejdujem moju Fedoru 12 na 14 (jer kao vise nece biti updejta za 12ku) , do tog vremena je odlicno radilo (manje vise) i onda pri upgrejdu kvrc.. nece nema boga da ga upgrejdujem, na pola pukne, probao sam milion stvari 2nedelje se zezao oko toga i jok ..i tu mi pukne film i reko sebi "ajde da probam famozni ubuntu" instalirao ga bez problema , klik ovamo klik onamo namestim lako ocas posla... I to je ono sto mene jako nervira u Ubuntu... previse je prost, prostiji od Windowsa skoro, nista ne kucas samo mis i klikci , ko za malu decu.. Sad cekam da izadje finall Debian pa da se prebacim na njega.. Korisio sam i Mint neko vreme, zanimljiv je pre bi njega preporucio pocetnicima i korisnicima koji nisu toliko vesti sa racunarima nego Ubuntu.
13. 02. 2011. | #5 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Kao što jablan reče... http://www.debian.org/releases/squee...ian-installer/
I kao što Petar Marić reče, dečko se reklamira http://www.google.rs/search?q=sta+mi...o+linux+ubuntu Mislimo klizne plakare Poslednja izmena od webarto : 13. 02. 2011. u 22:20. |
"Hvala" webarto za poruku: |
13. 02. 2011. | #6 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Baš sam primjetio da je odmah izašao za binu i oteo mikrofon...
|
14. 02. 2011. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ma to je XRumer, skuplja slicne postove i repostuje...
14. 02. 2011. | #8 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Ја сам пробао Убунту 8.04 и тада сам се само мало играо са њим. После тога сам мало дуже био истовремено на Слекверу и Винвовсу. Слеквер ми је пуно помогао да научим о оперативним системима, и стварно ми се свиђао. Од како сам почео да радим на некој бази података због тима сам морао да радим на ЦентОС-у и то сам радио на виртуелној машини. Међутим било ми цимање да сваки час укуључујем и искључујем виртуелну машину и одлучих да пробам да базу инсталирам на Убунту. Тад је био актуелан Убунту 10.10, чини ми се. И могу вам рећи да ми се баш свиђа како ради. Инсталација програма са синаптиком је једноставна (наравно под условом да имаш интернет везу) и са те стране немам никаквих приговора. Користим га већ пар месеци и могу вам рећи да сам презадовољан..Сада ми је примарни оперативни систем. У протеклих месец дана можда сам пар пута ушао у Виндовс и то кад ми опен офис није добро видео један документ..За остало тренутно немам потребе да идем у Виндовс..
Али исто тако мислим да постоји још ствари (неко би рекао ситница) које требају да испеглају. |
14. 02. 2011. | #10 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Рекао сам због тога што је тим одлучио да сервер буде CentOS и ја сам хтео да радим на платформи на којој ће се база налазити кад се крене са тестирањем..
|
|
|